Prima Pagina Android Video: ViewSonic ViewPad 10 – o tableta dual boot ce va concura...

Video: ViewSonic ViewPad 10 – o tableta dual boot ce va concura cu iPad

ViewSonic ViewPad este o noua tableta lansata recent de catre firma ViewSonic si cei de la SlashGear au avut ocazia de a face o mica recenzie a ei. Tableta are un ecran capacitiv multitouch de 10.1 inch cu rezolutie de 1024×600 , un procesor Intel Atom N455 la 1.66GHz, 1GB RAM, un SSD de 16GB, o camera frontala de 1.3 megapixeli pentru apeluri video, suport pentru carduri microSD. In momentul de fata tableta ruleaza Android 1.6 deoarece aceasta este singura versiune de Android ce suporta procesoarele Intel Atom, insa pentru ca acea versiune de Android este atat de veche cei de la ViewSonic s-au gandit sa instaleze si Windows 7 Home Premium pentru a oferi utilizatorilor o experienta mult mai placuta. In esenta puteti alege ce sistem de operare doriti sa folositi atunci cand tableta booteaza, iar dupa cum vedeti in clipul de prezentare Windows 7 este mult mai atractic decat Android 1.6.

Din clip tableta pare a se descurca foarte bine cu navigarea prin sistem, nu are lag si ecranul capacitiv raspunde foarte bine la comenzi. Din pacate pe Android 1.6 nu ruleaza foarte multe aplicatii destinate acestui sistem de operare, insa in Windows 7 utilizatorii ar trebui sa aiba acces la aproape orice program, singurele impedimente constant in capacitatea procesorului de a rula acele programe si memoria RAM care e destul de putina.

 • Stefan Bogdan

  Daca vreau windows 7 imi iau laptop….deci nu vad rostul unui sistem de operare pe tableta…consider ca i pad ramane cea mai buna tableta…

 • Alin

  Este super imi place foarte mult.

 • radu

  mi se pare un esec. merge total aiurea din ce vad in videoclip. raspunde greu la comenzi. cred ca iti faci nervi cu una de asta. ipadul e super… nu exista comparatie

 • Tigris Regalis

  Windows pe așa o configurație hardware?!? Probabil peste jumătate din capacitatea de stocare este ocupată de sistemul de operare și software-ul aferent (antiviruși, scannere de malware, optimizatoare, etc.) și nici din memoria RAM nu cred că rămâne prea mult la dispoziția aplicațiilor.

  Iar fără placă video cu memorie dedicată nu cred că merge mai repede ca dricul …

  De consum ce să mai vorbim, cu Intel Atom și Windows probabil va fi conectat în majoritatea timpului la priză.

  Iar CTRL-ALT-DEL sau reinstalarea periodică a Windows cum se face?

  La care mai pui că e mai gros decât MacBook Air, deși e doar tabletă … slabă concurență.