Prima Pagina Apple Wi-Fi Direct™ va scoate BlueTooth-ul din uz

Wi-Fi Direct™ va scoate BlueTooth-ul din uz

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=je2lWjfpywQ[/youtube]

Wi-Fi Direct™ este un nou standard de conectivitate dezvoltat de Wi-Fi Alliance si in esenta ne va permite sa facem prin Wi-Fi cam tot ce putem face acum folosind BlueTooth-ul. Dispozitivele compatibile cu Wi-Fi Direct™ se vor putea interconecta intre ele printr-o simpla apasare de buton iar transmiterea de fisiere va fi posibila fara nici un fel de restrictii exact ca si acum cu tehnologia BlueTooth. Folosind aceasta tehnologie veti putea trimite fisere, folosi dispozitive de printare, puteti trimite informatii de la un dispozitiv la altul sau chiar la un calculator, totul la viteze foarte mari si practic in aceeasi maniera in care se foloseste tehnologia BlueTooth astazi.

Wi-Fi CERTIFIED Wi-Fi Direct™ is a certification mark for devices supporting a game-changing new technology enabling Wi-Fi devices to connect directly, making it simple and convenient to do things like print, share, synch and display. Products bearing the Wi-Fi Direct certification mark can connect to one another without joining a traditional home, office or hotspot network.

Mobile phones, cameras, printers, PCs, and gaming devices can now connect to each other directly to transfer content and share applications quickly and easily. Devices can make a one-to-one connection, or a group of several devices can connect simultaneously. Connecting Wi-Fi Direct-certified devices is easy and simple, in many cases only requiring the push of a button. Moreover, all Wi-Fi Direct connections are protected by WPA2™, the latest Wi-Fi security technology. With Wi-Fi Direct, you do not need an access point or internet connection – your personal Wi-Fi network goes with you wherever you go.

Aceasta tehnologie permite unuia sau mai multo terminale sa se conecteze fie simultan fie doar unul la celalalt si cu siguranta va schimba modul in care privim interconectabilitatea gadget-urilor noastre. Apple are obiceiul sa implementeze tehnologii noi in iDevice/Mac-urile sale si sper sa se gandeasca serios si la implementarea acesteia, desi daca e sa ne gandim la limitarile impuse acum in ceea ce priveste folosirea BlueTooth-ului atunci trebuie luat in considerare ca produsele Apple ar putea ramane fara aceasta noua tehnologie.

 • daniel

  ar fii frumos sa vedem pe iphone asa ceva!oricum,eu nu am intalnit nevoia de a trimite ceva prin bluetooth.

 • Mostwnted

  E beton ideea…prin bluetooth daca vrei sa trimiti/primesti exista aplicatii pentru asta cum ar fi iBluenova

 • Catalinc7

  Apple va untroduce portul de infrarosu :))

 • Bogdan

  da exista iBlueNova dar din pacate pe IOS 4.x nu mai merge … pe vechile versiuni 3.x mergea perfect ….

 • dragos

  Salut , daca dati un mic search , acum vreo 12 ani cand au inventat bluetouth-ul tot fel se laudau ca o sa fie compatibil cu toate dispozitivele si ca nu o sa mai fie cearta gen fiecare telefon cu portul sau de infrarosu.Sunt sigur ca Apple o sa fie iarasi mai cu mot si o sa faca tot cum o sa vrea ei (vezi cazul iphone care nu se imperecheaza decit cu cine vrea el.)

 • stefan

  Daniel eu chiar am simtit nevoia sa trimit ceva prin bluetooth si nu o melodie..ca poate asta se numeste piraterie ci doar o poza personala de la un amarat de samsung la iphone…asta nu cred k e piraterie macar daca era o aplicatie in app store sa ttimiti poze si de la iphone la alte terminale…

 • Me

  …binenteles ca ai nevoie de bluetooth…nu toti au net pe telefon, mail si chestii…cum a spus si @stefan, sunt unele persoane dragi, sau placute noua, care au niste telefoane (care nu sunt neparat niste gadget-uri) si vor sa le poti trimite o poza sau un ton de apel….eu ma lovesc foarte des de problema bluetooth-ului….
  In final, am acceptat aces lucru, cumparandu-mi iphone, insa nu il pot ignora, si nega ca am nevoie de bluetooth compatibil….

  p.s.: poate face zaone un poll cu titlul “ati avea/avut nevoie de bluetooth compatibil cu majoritatea device-urilor, pe iphone-ul vostru ?” :))

 • TheDog

  chestia cu bluetooth-ul ca nu poti trimite/primii fisiere intre device-uri (nici macar de la iphone la iphone) este un mare minus pt mine. Exista ibluenova dar din pacate nu mai merge.. sper sa vina cu un update cat mai repede

 • Pingback: Samsung Galaxy S - primul smartphone certificat Wi-Fi™ Direct | Sursa ta de informatii zilnice despre iPad, iPhone si iPod Touch!()

 • Pingback: Video: Wi-Fi Direct™ preview()