Instalarea flash-ului pe MacBook Air afecteaza serios autonomia bateriei

Apple a fost criticata pentru faptul ca a decis sa livreze noile modele de MacBook Air fara flash preinstalat, insa compania din Cupertino stia ce face si a avut un motiv foarte bun pentru a lua aceasta decizie desi oficial a spus ca doreste sa le ofere clientilor posibilitatea de a instala singuri cea mai recenta versiune de flash. In review-ul facut noului MacBook Air cei de la ArsTehnica au observat ca instalarea flash-ului pe MacBook Air duce la pierderea a 2 ore din autonomia bateriei. Da, ati auzit bine, MacBook Air-ul pierde 2 din cele 6 ore de autonomie daca instalati flash, navigati pe internet si accesati site-ul care au astfel de continut. Practic noul MacBook pierde 33% din autonomia bateriei odata ce instalati flash si asta se datoreaza faptului ca plugin-ul necesita foarte multe resurse, iar cei de la ArsTehnica sustin ca in timpul incarcarii paginilor procesorul Air-ului a fost intens solicitat, ba chiar mai mult decat era necesar.

We did find (quite by accident) that Apple may have more reasons behind not installing Flash by default other than the stated reason of ensuring that users always have the most up-to-date version. Having Flash installed can cut battery runtime considerably—as much as 33 percent in our testing. With a handful of websites loaded in Safari, Flash-based ads kept the CPU running far more than seemed necessary, and the best time I recorded with Flash installed was just 4 hours. After deleting Flash, however, the MacBook Air ran for 6:02—with the exact same set of websites reloaded in Safari, and with static ads replacing the CPU-sucking Flash versions.

Dupa dezinstalarea flash-ului autonomia bateriei a crescut de la 4 la 6 ore, deci e destul de clar faptul ca flash-ul a fost principalul vinovat pentru pierderea a 2 ore de autonomie. Apple stia mai mult ca sigur despre acest lucru insa a preferat, ca de obicei, sa taca si sa minta utilizatorii pentru ca produsul lor nu functioneaza in parametrii specificati odata ce instalati flash. Acum e clar de ce nu avem flash pe iDevices, defapt nici nu vreau sa ma gandesc ce autonomie ar avea un iPhone odata ce instalam flash pe el si ne apucam de navigat pe internet.