Mark Zuckerberg: iPad nu e un terminal mobil

Aseara FaceBook a tinut o conferinta in care s-a discutatin principal despre modul in care platforma FaceBook functioneaza pe terminalele mobile si o parte din strategia celor de la FaceBook privind perfectionarea platformei de-a lungul timpului. FaceBook a anuntat in cadrul conferintei cateva noutati pentru aplicatiile destinate terminalelor mobile insa unii dintre cei prezenti la conferinta se asteptau si la lansarea unei aplicatii destinate tabletei iPad. Mark Zuckerberg, CEO-ul FaceBook, a fost intrebat daca, compania sa lucreaza la o aplicatie pentru iPad iar raspunsul sau a fost “iPad nu este un terminal mobil”.

The real hint to Facebook’s iPad plans, though, is that Tseng focused on the form factor and not iOS. This could mean that Facebook’s looking to build an HTML5 version of its website optimized for tablets. At the very least, Facebook seems intent on keeping a consistent experience across all tablet devices.

In the meantime though, Tseng points out that Facebook is accessible via the iPad through the official website (which is pretty darn functional) and through touch.facebook.com.

Raspunsul a socat pe multi insa cei de la FaceBook au explicat ca tableta iPad, impreuna cu restul internet tablet-urilor sunt diferite de smartphones si in momentul de fata FaceBook lucreaza la o metoda de a scala site-ul lor pe erane de 10,9,8 sau 7 inch. Cei de la FaceBook doresc sa ofere aceeasi experienta tuturor utilizatorilor de tablete si se concentreaza pe modificarea site-ului astfel incat toata lumea sa aiba aceeasi experienta in loc sa se concentreze pe dezvoltarea de aplicatii separate pentru fiecare platforma. Din pacate pentru utilizatorii de iPad, cei cu Samsung Galaxy Tab au deja in Android Market o aplicatie pentru FaceBook care ruleaza destul de bine desi e facuta pentru smartphones. Strategia celor de la FaceBook a socat pe multi, insa in lipsa altor alternative nu ne ramane decat sa asteptam.

3 COMENTARII

  1. Am vazut The Social Network, despre Mark Zuckerberg. Un fillm care mi-a depasit asteptarile, desi nu ma asteptam ca David Fincher sa scoata ceva slab.

  2. Cum adică “in lipsa altor alternative nu ne ramane decat sa asteptam”, care este problema dacă un site (fie el de socializare sau de alt fel) este accesat prin browser? Nu este browser-ul aplicația dedicată pentru accesarea site-urilor pe web și nu este normal ca un site să fie conceput pentru a fi deschis de un browser?

    Avalanșa de apps declanșată de App Store se pare că a schimbat așteptările noastre cu privire la modul de accesare a informațiilor în formă digitală, adică ne așteptăm să existe “an app for that” chiar și unde nu e nevoie. Evoluând așa, în viitor nu vom mai atașa fișiere Word, sau .ppt, sau .jpg mesajelor de email, ci aplicații de e-reader dedicate documentului nostru, sau aplicații care animează un slideshow presetat, sau viewer-e de poze care să afișeze la deschidere pozele pe care le trimitem prietenilor! :-O

  3. Pui problema total gresit. FaceBook este un site foarte coplex cu foarte multe functii iar un terminal mobil trebuie “ajutat” pentru a avea acces la toate acele functii. Sa nu uitam ca un terminal mobil presupune o conexiune de date mobila care de cele mai multe ori este mult prea “inceata” pentru a permite utilizatorilui sa incarce toate paginile pe care doreste sa le vada. O aplicatie cu aceste functii integrate scuteste utilizatorul de multe accesari si timp pierdut incercand sa faca ceva prin acel site. FaceBook este un site care are nevoie de o aplicatie pentru internet tablets.