Prima Pagina Noutati Samsung lucreaza la un display AMOLED flexibil de 4.5 inch

Samsung lucreaza la un display AMOLED flexibil de 4.5 inch

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f8S8tbQMp2k[/youtube]

In luna iulie a acestui an am scris un articol in care va spuneam ca Samsung lucreaza la un nou ecran flexibil pe care l-ar putea implementa in viitoarele sale terminale mobile. Se pare ca echipa care lucra la acest proiect a reusit fabrice cateva prototipuri functionale care vor fi prezentate in cadrul unei conferinte ce va avea loc in Japonia saptamana aceasta. Vorbim despre un prototip de ecran AMOLED de 4.5 inch flexibil cu o rezolutie de 800 x 640 pixeli pe care Samsung ar urma sa isi bazeze o parte din strategia de dezvoltare a urmatorilor ani.

Desi in teorie totul pare foarte promitator, totusi in realitate aplicatiile unui asemenea ecran sunt limitate de tehnologia existenta pentru publicul larg la ora actuala. Desi ecranul respectiv este flexibil, el totusi are nevoie de o sursa de energie si de o sursa de date care in mod sigur vor fi fixe si nu vor fi chiar atat de mici. Nu vad cum ar putea Samsung folosi acest ecran in terminale mobile, insa pentru alte aplicatii in mod sigur s-ar dovedi util.

 • incarcatoare_ro

  Clipul este cit se poate de real, si nici nu mai conteaza daca este un telefon sau un mp4. Acest display va fi mai ieftin decit unul clasic, ca sa nu mai spun de energia infima pentru activarea lui. Vom pasi intr-o noua era a afisarii.

 • vasiabikeru

  Asa e, cred ca nu e important faptul ca e flexibil, ci faptul ca nu e casant…

 • aoleo

  bend it like beckham

 • Horace

  Si Sony detine o tehnologie asemanatoare.
  Daca mai pui la socoteala si ecranele AMOLED transparente fictiunea din centrele de comanda Star Wars sau Avatar devine realitate.
  Pe cand o afisare gen laboratorul lui Iron Man?

 • bOse

  @ Horace, 30 ani + –

 • Pingback: Video: Samsung ne prezinta ecranul flexibil si ecranul transparent()