Video: Tot ce trebuie sa stii despre iOS 4.2 pentru iPhone si iPad prezentat in 2 clipuri video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SHRvBKgQmgQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c6cnNvBoejo[/youtube]

iOS 4.2 este foarte aproape de lansarea finala si ce de la TiPB au facut 2 clipuri video in care prezinta noutatile pe care aceasta versiune de iOS le va aduce pentru terminalele iPhone si iPad. In primul rand vorbim despre iPhone iar noutatile cele mai importante sunt :

  • AirPrint – posibilitatea e a printa prin Wi-Fi;
  • noile tonuri SMS;
  • slider-ul de volum in meniul de multitasking;
  • posibilitatea de a cauta cuvinte in Safari;
  • imbunatatirea performantei pentru iPhone 3G/3GS/4.

In al doilea rand avem tableta iPad pentru care Apple a lucrat cel mai mult si practic iOS 4.2 a fost facut special pentru a aduce intregul sistem de operare si pe tablete care in momentul de fata inca ruleaza iOS 3.2.2. Pentru iPad cele mai importante noutati sunt :

  • absolut toate noutatile din iOS 4.0 – 4.1 sunt incluse in iOS 4.2: multitasking, fast app switching, folders, wallpapers, Game Center tot ce avem noi acum va fi disponibil si pentru utilizatorii tabletei iPad;
  • AirPrint – posibilitatea e a printa prin Wi-Fi;
  • AirPlay – posibilitaea de a face streaming audio/video prin Wi-Fi catre diferite device-uri compatibile;
  • blocarea orientarii se va face din iOS iar butonul lateral va fi folosit pentru a opri sunetul tabletei;
  • adaugarea in multitasking bar a unui buton pentru setarea luminozitatii ecranului.

Desigur ca acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante noutati, insa pentru tableta iPad vor fi mult mai multe dar din pacate pentru utilizatorii de iPhone ce am listat eu acolo sus e tot ce ne pregateste Apple, a si sa nu uitam desigur de noul baseband care va fi decodat dupa ce apare iOS 4.2.

4 COMENTARII

  1. Intradevar, pe 3G, dupa ce am pus 4.2GM se simte o imbunatatire remarcanta. La prima vedere se misca mult mai repede, bateria tine mai mult. Din cate am observat, atunci cand faceam apel cu IOS 4.1 telefonul comunica pe net, dar acum cu 4.2 nu mai comunica

  2. Am instalat acum iOS 4.2 pe un iPhone 3G. Nu sunt developer si nu am trecut UDID-ul in contul unui developer. Am downloadat cu “ajutorul” lui Google iOS 4.2 GM si iTunes 10.1 si mi-am adaptat iPhone-ul 3G. Dupa ce s-a terminat tot preocesul de restore m-a intrebat daca vreau sa folosesc AirPrint pe acest pc sau device nu mai tin minte. Am ales Yes si mi-a zis ca s-a activat AirPrint. Curios e ca pot folosi iPhone-ul fara nici o problema. Nu era faza ca daca nu ai trecut UDID-ul in contul unui developer, nu-l poti folosi?! Sau ca se apropie lansarea oficiala si a scos restrictia ca si la 4.0?! M-am jucat putin pe el si se misca la fel de greu ca si pe 4.1, parca chiar mai greu.
    Numai bine