Prima Pagina aplicatii Steve Jobs a sunat un developer pentru a-i explica de ce aplicatia...

Steve Jobs a sunat un developer pentru a-i explica de ce aplicatia sa nu a fost acceptata in AppStore

Este arhicunoscut faptul ca Steve Jobs isi face timp pentru a citi si raspunde la unele dintre sutele/miile de mailuri pe care le primeste zilnic, insa se pare ca uneori se implica mult mai serios in relatia sa cu detinatorii de produse Apple si un bun exemplu in acest sens este un telefon recent dat unui developer a carui aplicatie nu a fost acceptata in AppStore. Ram Arumugam a dezvoltat aplicatia Economy for iPad si a trimis pentru aprobare in AppStore, insa aplicatia i-a fost respinsa deoarece folosea un API neautorizat si acest lucru este in contradictie cu regulile impuse de Apple. Suparat ca aplicatia nu i-a fost acceptata, developerul a trimis un e-mail catre Apple iar spre surprinderea sa a fost sunat de Steve Jobs si dupa o scurta discutie cu acesta a scos acel API si a retrimis aplicatia pentru aprobare.

A couple of hours after I sent the email, I was at a noisy soccer (for kids) arena when I heard my iPhone ring. The caller-id, the caller saying “Ram, this is Steve” and that he was calling from Apple did suggest that it could really be Steve Jobs. He confirmed it when I asked.

Aplicatia i-a fost acceptata si acum este cea mai achizitionata aplicatie din categoria finance din iPad AppStore. Sincer sa fiu vad acest gest mai mult ca o miscare de PR decat altceva, oricum e bine de stiut ca unele probleme ajung la oamenii cu putere de decizie si uneori ei se implica personal in rezolvarea unor probleme.

 • litchi

  Sper sa te sune si pe tine sa iti spuna ca iti accepta aplicatia…;)))))

 • Marius R.

  macar sa posteze aici ca a acceptat-o, e suficient 😛

 • Robertddog

  Sper sa ma sune si pe mine si sa-mi spuna ca imei-ul meu a participat la o tragere la sorti si am castigat cate 1 bucata din toate produsele Apple 😀

 • ticu

  🙂 n-ai pretenții deloc. pe mine sa mă sune să-mi zică că primesc cadou noul macbook air sau k mă angajează la Apple ca și tester de produse 😀

 • fabby

  in concluzie….sa asteptati sa va sune….in urmatoarea viata

 • litchi

  Stam pe pozitie si asteptam telefonul lui….;)))

 • Clyde

  Eu ma jucam pe iPhone cand a sunat telefonul, ceea ce a facut sa se inchida aplicatia tocmai cand ajunsesem la ultimul nivel. O voce prietenoasa mi-a spus ca suna de la Cotroceni si ca Traian vrea sa vorbeasca cu mine. Cel denumit Traian mi s-a adresat, cu un timbru vag familiar: “Bai Clyde, ce nume ai bai, nene, ha-ha-ha, opreste 3G-ul cand te joci, ca consumi bateria aiurea bai baiete si irosim si noi timpii de ascultare ha-ha-ha. Hai pa, nu ma mai tine de vorba, ca se termina concertul si trebuie sa semnez un tratat pana incepe dineul. Da’ unde-i nevasta-mea?… Ah, aici erai… Sa traiesti bine, ba, Clyde, si mai bea si tu cate-un sprit ca esti prea serios, ha-ha-ha.”

 • Lol, well ori minte ziarul ori chestia s-a intampalt.. ma gandesc, ca ziarul acela a cerut informatii de la Apple in legatura cu aceasta problema.

 • mctano

  bine zis Clyde!! :))))
  oricum apple vinde sosete flausate in cutii argintate,si le fac super reclama!
  au un marketing de exceptie!
  sa ne bucuram de ei cat mai este s.j. in viata 🙂