Steve Jobs a sunat un developer pentru a-i explica de ce aplicatia sa nu a fost acceptata in AppStore

Este arhicunoscut faptul ca Steve Jobs isi face timp pentru a citi si raspunde la unele dintre sutele/miile de mailuri pe care le primeste zilnic, insa se pare ca uneori se implica mult mai serios in relatia sa cu detinatorii de produse Apple si un bun exemplu in acest sens este un telefon recent dat unui developer a carui aplicatie nu a fost acceptata in AppStore. Ram Arumugam a dezvoltat aplicatia Economy for iPad si a trimis pentru aprobare in AppStore, insa aplicatia i-a fost respinsa deoarece folosea un API neautorizat si acest lucru este in contradictie cu regulile impuse de Apple. Suparat ca aplicatia nu i-a fost acceptata, developerul a trimis un e-mail catre Apple iar spre surprinderea sa a fost sunat de Steve Jobs si dupa o scurta discutie cu acesta a scos acel API si a retrimis aplicatia pentru aprobare.

A couple of hours after I sent the email, I was at a noisy soccer (for kids) arena when I heard my iPhone ring. The caller-id, the caller saying “Ram, this is Steve” and that he was calling from Apple did suggest that it could really be Steve Jobs. He confirmed it when I asked.

Aplicatia i-a fost acceptata si acum este cea mai achizitionata aplicatie din categoria finance din iPad AppStore. Sincer sa fiu vad acest gest mai mult ca o miscare de PR decat altceva, oricum e bine de stiut ca unele probleme ajung la oamenii cu putere de decizie si uneori ei se implica personal in rezolvarea unor probleme.