Prima Pagina iOS 4 Video: Un bug al iOS 4 iti micsoreaza ecranul

Video: Un bug al iOS 4 iti micsoreaza ecranul

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SLMfLt9J8o0[/youtube]

In clipul video de mai sus aveti o demonstratie a unui bug al iOS 4 care micsoreaza ecranul terminalului unui iPhone 4 la un sfert din marimea sa normala. Toata problema a aparut din senin, dupa cum spune cel care a facut clipul, in urma unui restore network settings. Eu as spune ca e vorba fie de o incompatibilitate cu o aplicatie instalata din Cydia fie iOS 4 are o problema cu pastrarea rezolutiei pe Retina Display.

Practic ceea ce vedem noi in acel chenar e defapt rezolutia normala a unui iPhone 2G/3G/3GS(480×320) in loc de rezolutia normala a iPhone 4 care este 960×640. Deci iOS 4 reduce nejustificat rezolutia si afiseaza continutul in rezolutia veche. Parerea mea este ca singura rezolvare este un restore cu set as new iPhone. Totusi, a mai intalnit cineva problema asta?

 • anonimous

  economie la baterie 🙂

 • glm

  de fapt e un iphone cu PIP…

 • Serban

  Zaone, ceea ce vedem noi in acel chenar e jumatate din rezolutia unui iPhone 2G/3G/3GS.

 • bogdans22

  cre’ca e cel mai funny bug existent pe iphone! 🙂
  daca mai aparea si un mesaj cu textul “remember the old times?” era chiar si mai tare! >:)

 • Well am intrebat un developer si mi-a spus ca defapt e rezolutia unui 3GS.

 • john

  Da cred ca e cel mai funny bug all time, chestia e ca e prima oara cand il intampin =)))

 • razclud

  mai bine nu postai asa ceva.

 • ?

 • KFF

  Poate nu e cazul sa instalati toate porcariile din Cydia , la asta nu v-ati gandit …..

 • Sed

  Dc SA nu posteze?

 • dax

  Eu m-am confruntat cu aceasta problema..dupa ce am incercat sa instalez iblacklist din cydia pe un iphone4 cu ios5
  dupa ce am facut restore la ios 4.3.5 nu am mai avut aceasta problema..
  Mentionez ca am incercat de mai multe ori sa instalez pe ios 5 iblacklist din cydia…dar cand deschid aplicatia…se miscoreaza ecranul afisat…cred ca e o vorba de o incompatibilitate intre iblacklist si ios5…nush daca cu sistemul in sine..dar ceva nu merge..

 • terrymada

  Mda…exact acelasi rahat l-am patit eu acum 30 de minute din senin. Am jailbreak de 1 an de zile, n-am mai instalat nimic din cydia de aproape 1 luna si m-am trezit cu porcaria aia de bug. Acum nici nu stiu ce dracu sa fac. Am o multime de chestii prin telefon. De nervi nici nu mai stiu deci as aprecia sa imi spuna cineva care stie: Raman fara mesaje, contacte, notite, poze si alte chestii daca ii dau restore sau se duce dracu doar cydia si ce era in ea?

 • terrymada

  Apropos. E 4S cu 5.1.1. deci n-are legatura nici versiunea ios-ului nici tipul iphoneului.

 • terrymada

  Nu am reusit inca sa rezolv problema. Mentionez ca nu vreu inca sa fac un restore desi am pregatit telefonul pt asta facand un backup aseara. Folosind submeniul Power din Sbsettings am reusit sa introduc telefonul in Safe Mode, stare in care se comporta perfect normal. Ciudatenia la bugul de mai sus este nu numai ca se miscoreaza imaginea ci nici nu se mai pot accesa respectivele meniuri afisate. Ca sa fie mai clar. in meiniul “configurari” daca vrei sa accesezi submeniul “General” acestuia nu ii mai corespunde ca punct de activare, iconita vizibila de pe afisaj. Incerc sa dezinstalez din Cydia aplicatiile in ordine inversa instalarii lor poate reusesc sa o gasesc exact pe cea care creaza problema. Daca e interesant subiectul mai postez, daca nu, nu are rost sa incarc site-ul cu balarii. M-ar interesa, daca cineva stie sa imi spuna ce diferenta este pt Iphone intre “Normal Mode” si Safe Mode (adica ce procese anuleaza la rulare in Safe Mode) si daca fara ajutorul Sbsetting iphone poate fi introdus in Safe Mode. Nu am gasit niciunde pe net o problema asemanatoare decat aici pe Idevice si evident clipul postat de John si Zaone.

 • Terrymada

  Problema rezolvată. Cauza: Bitesms. Rezolvare: dezinstalare aplicație. Aplicația fusese instalata acum 1 saptamana in urma si pana aseară a funcționat impecabil. Când s-a manifestat bugul nici măcar nu o foloseam efectiv si nici mesaj nu am primit. S-a activat din senin.