Prima Pagina iPad A redus Samsung productia tabletei Galaxy Tab cu 50%?

A redus Samsung productia tabletei Galaxy Tab cu 50%?

Va mai aduceti aminte de tableta aia pe care toata lumea o lauda dar pe care se pare ca nu o cumpara mai nimeni? Da, e vorba de Samsung Galaxy Tab si conform analistului american Ashkok Kumar Samsung ar fi redus la jumatate productia tabletei datorita faptului ca vanzarile au fost mult sub asteptarile companiei. Samsung preconiza ca va vinde aproximativ 1 milion de tablete pana la sfarsitul acestui an, insa e posibil ca preconizarile lor sa fie extrem de eronate.

Desi informatiile nu sunt 100% sigure, eu unul ma cam asteptam ca tableta sa nu aiba acelasi succes precum tableta iPad si sa nu genereze atat de multe vanzari avand in vedere pretul ridicat. Totusi daca Samsung isi va regandi strategia de marketing e posibil ca vanzarile sa creasca, dar asta depinde desigur de modul in care Samsung va administra aceasta aparenta criza.

Kumar also claims that his talks with suppliers suggest that Galaxy Tab’s production has been cut down by a whopping 50 percent.

 • MSlv

  asa merita la pretul ala nesimtit de mare. Pana acum credeam ca iPad e scump, dar se pare ca iPad se vinde la pret de dumping pe langa galaxy tab-ul asta… si mai e si cu 30% mai mic ecranul…

 • Tigris Regalis

  Analistul nu pare a fi american, poate compania pentru care lucrează, el mi se pare că se trage de pe malurile Indului …

  Dar concluzia care trebuia trasă din acea analiză cred că este aceea că cine nu inovează, n-are șanse de reușită – cine tot calcă pe urmele altuia, nu ajunge în frunte.

 • Tigris Regalis

  @MSIv: De fapt, ecranul de la Tab este cu 45% mai mic (dimensiunea din specificații este diagonala, nu lungimea).

  Și într-adevăr nu se justifică prețul ăla la un produs așa neinovativ.

 • @Tigris Regalis: Daca omul are nume de indian inseamna ca nu e american? Come on. Poate nu o fi dar totusi, logica asta…

 • Tigris Regalis

  @zaone: Dar nu e numai numele – ti se pare ca la chip exista vreo asemanare cat de mica cu George Washington sau Abraham Lincoln? ROFL!

  http://www.rodmanandrenshaw.com/services/research/our_analysts?id=47

  Fiindca si-a terminat facultatea la Indian Institute of Technology, pare sa aiba mai degraba legatura cu celebrul actor indian cu acelasi nume (desi cred ca este o coincidenta). Ceea ce nu inseamna ca am o parere preconceputa despre locuitorii de pe malurile Indului, una negativa cu atat mai putin. Doar m-am mirat ca, nestiind ce origine etnica are, l-ai considerat imediat american – de ce nu roman? 😀

  Oricum, analizele lui nu sunt intotdeauna bine vazute, de aceea poate Samsung nu sta (INCA) asa de rau precum anunta dl. Kumar:

  http://daringfireball.net/2010/09/kumar_track_record

 • Nu mai zic nimic, ai dreptate.