Prima Pagina Apple ATENTIE la folosirea functiei erase all content and settings!

ATENTIE la folosirea functiei erase all content and settings!

34

De-a lungul timpului am observat foarte multe persoane care foloseai functia erase all content and settings, din Settings>General>Reset, fara sa aiba nici cea mai mica idee ce anume face aceasta functie telefonului lor. Aceasta functie a fost special conceputa de Apple pentru a permite stergerea intregului continut de pe discul de stocare a terminalelor iPhone/iPod Touch/iPad in cazul in care doriti sa vindeti telefonul sau acesta a fost furat si nu doriti sa afle nimeni ce aveti pe el. Folosirea acestei functii va STERGE ABSOLUT TOT ce aveti in telefon INCLUSIV sistemul de operare deci dupa ce telefonul va termina procesul de stergere nu va mai boota in sistem pentru ca nu mai are sistemul de operare, deci va trebui sa faceti restore.

Nu va recomand sa folositi aceasta functie decat daca doriti intr-adevar sa vindeti telefonul cuiva pentru ca altfel veti avea un telefon imposibil de utilizat care necesita restore, probabil la cea mai noua versiune a iOS daca nu aveti SHSH salvat. Sper ca acest articol sa fie de folos pentru cei care au folosit aceasta functie pana acum si nu stiau ce face, dar si pentru cei care se gandeau sa o foloseasca, in aceleasi conditii.

UPDATE : Problema e ceva mai complicata, din cate vad pe site-ul Apple Doar iPhone 2G/3G si iPod Touch 1G/2G par a sterge sistemul de operare pentru ca fac overwrite la date. Incepand cu iPhone 3GS si iPod Touch 3G nu se mai face lucrul asta. Documentul e foarte vag, insa la sfarsit se specifica faptul ca daca procesul este intrerupt atunci trebuie facut restore, deci e vag : http://support.apple.com/kb/HT2110

Original iPhone
iPhone 3G
iPhone 3GS
iPhone 4
iPad
iPod touch
iPod touch (2nd generation)
iPod touch (3rd generation)
iPod touch (4th generation)