Prima Pagina Android 84% dintre dezvoltatorii de aplicatii pentru Ovi Store considera AppStore-ul mai bun

84% dintre dezvoltatorii de aplicatii pentru Ovi Store considera AppStore-ul mai bun

Un studiu recent facut de o firma americana se pare ca 84% dintre developerii de aplicatii pentru Nokia Ovi Store considera ca AppStore-ul celor de la Apple este mult mai bun decat magazinul de aplicatii al companiei Nokia. Totusi 63% dintre dezvoltatorii de aplicatii pentru Ovi Store sutin ca se pot scoate bani buni din acest magazin de aplicatii, insa 60% dintre acestia dezvolta aplicatii si pentru Android Market iar 66% pentru AppStore. Dintre toti dezvoltatorii de aplicatii care publica aplicatii in Ovi Store dar si in alte magazine online de aplicatii, 40% considera AppStore-ul ca fiind mult mai bun decat magazinul de aplicatii a celor de la Nokia.

Pe langa informatiile de mai sus, studiul releva faptul ca doar jumatate dintre dezvoltatorii de aplicatii pentru Ovi Store sunt multumiti de magazin, 69% sustin ca incasarile sunt mai mici decat se asteptau si doar 1% sustin ca au produs mai multi bani decat se asteptau, insa 70% sustin ca vor continua sa faca aplicatii pentru Ovi Store. Dezvoltatorii dau vina pe Nokia pentru ca nu optimizeaza magazinul pentru a usura cautarea aplicatiilor si pentru ca nu promoveaza indeajuns de mult magazinul.

Parerea mea este ca Nokia ar trebui sa se gandeasca la dezvoltarea unui sistem de operare cu adevarat competitiv altfel viitorul nu arata chiar atat de roz.

 • Tigris Regalis

  Din păcate pentru Nokia, specialitatea lor este pe partea de hardware pentru telecomunicații, iar nu pe software care să se adreseze consumatorilor.

  Nu știu dacă vor continua să dezvolte Symbian, sau se vor concentra numai pe (mai noul) Maemo, sau le vor abandona pe ambele în favoarea unei soluții “third party” (Android / Windows Mobile / ?), dar cel puțin până acum nu au inovat cu nimic în domeniul software (ba au copiat cu nerușinare elemente de interfață întâi de la PocketPC, apoi de la iOS), iar noutățile care îi atrag pe utilizatori de câțiva ani încoace vin predominant pe partea software.

 • dave

  Eu unul nu inteleg de ce nu trecut sau trece…nokia pe android…mai ales ca sistemul acesta este deja foarte dezvoltat si are un viitor roz.

 • Mandri probabil, who knows.

 • Tigris Regalis

  @Dave: Pentru a nu depinde de Google – nu vor să-și lanseze produsele noi în funcție de lansarea versiunilor de Android și nici să le proiecteze după specificațiile unui telefon Android.

 • Hah