Prima Pagina Apple Tableta iPad cu carcasa din fibra de carbon?

Tableta iPad cu carcasa din fibra de carbon?

Cine are o tableta iPad stie probabil cat de “grea” este si cu siguranta nu s-ar supara daca Apple ar gasi o metoda de a o face putin mai usoara. Ei bine, astazi oficiul american pentru brevete de inventie a publicat o cerere(acceptata) pentru un brevet de inventie trimis de Apple in anul 2009. Prin acest brevet, denumit “Reinforced Device Housing”, Apple a inregistrat o invetie ce demonstreaza cum poate fi folosit materialul CFRP(carbon fiber-reinforced polymer sau fibra de carbon polimer armata) pentru a construi o carcasa foarte usoara pentru un iDevice. Desenele din acest brevet de inventie corespund marimii tabletei iPad, deci unii considera ca iPad 2 ar putea avea carcasa de aluminiu din spate inlocuita cu o asemenea carcasa din fibra de carbon pentru a mai reduce greutatea tabletei.

Daca e sa privim la istoria terminalului iPhone atunci putem spune ca Apple ar putea schimba design-ul tabletei iPad 2 inclusiv carcasa din spate deoarece iPhone 3G a avut parte de o carcasa dintr-un plastic dur deoarece carcasa din aluminiu a iPhone 2G obtura semnalul GSM/Wi-Fi. Stiu ca “prezumtia” aceasta e “subtire” insa ar merita luata in calcul.

So, care dintre posesorii de iPad ar dori o tableta mai usoara?

 • Cata

  Nu este foarte grea.
  Decat plastic cum e samsung galaxy tab mai bine ipad,aluminiu ii da o eleganta aparte.

 • Pingback: Apple incepe fabricarea tabletei iPad 2 luna viitoare()

 • Tigris Regalis

  Carcasa din polimer armat cu fibră de carbon (nu “fibra de carbon polimer armata”) contrastează cu carcasele unibody pe care în prezent Apple tinde să le generalizează la toată gama sa de device-uri, de aceea nu cred că va fi introdusă prea curând.

 • Marius

  Nu cred ca se va intampla asta. E foarte scump CFRP-ul. Ar duce la dublarea daca nu triplarea costurilor de productie. Nimeni nu vrea asta, cel putin nu pentru o reducere de 100de g.
  Ipadul mi se pare la greutatea ideala. Alte chestii ar trebui imbunatatite, adaugarea unei camere pe fata (nu si pe spate fiindca nu e practic sa faci poze cuiva cu un ipad) si nu o sa vq vina sa credeti… Insa cam astea sunt imbunatatirile pe care le-as dori…