Prima Pagina Apple iPad 2 cu procesor dual core si chip GSM-CDMA

iPad 2 cu procesor dual core si chip GSM-CDMA

Dimineata v-am spus ca productia pentru noua versiune a tabletei iPad va incepe luna viitoare, insa iata ca acum avem unele informatii care indica faptul ca tableta iPad 2 ar putea avea un procesor dual-core si chip GSM-CDMA. In primul rand se zvoneste ca tableta iPad 2 ar putea avea un procesor ARM Cortex A9 multicore, mult mai bun si mai rapid decat actualul ARM Cortex A8, denumit A4 de catre Apple. Ne asteptam cu totii ca Apple sa mareasca performantele tabletei iPad 2 insa nu cred ca se va ajunge la implementarea unui procesor multicore ci la implementarea unuia cu o frecventa de lucru de 1.2 – 1.4 Ghz deoarece tableta iPad e recunoscuta pentru autonomie iar un dual core ar distruge reputatia sa. Pe de alta parte saltul tehnologic de la single core la dual core e prea mare, chiar si pentru Apple.

Pe de alta parte exista informatii care sustin ca Apple lucreaza cu compania Qualcomm pentru implementarea unui chip GSM-CDMA in viitorul model al tabletei iPad deoarece acest chip i-ar permite tabletei sa functioneze pe orice retea de pe glob. In momentul de fata Apple vinde tablete iPad pe o singura retea CDMA, este vorba despre reteaua Verizon din SUA. Pentru a comercializa tabletele pe acea retea Verizon ofera un accesoriu MiFi care este conectat la reteaua 4G a operatorului si in combinatie cu Wi-Fi-ul tabletei permite conectarea la internet indiferent de locatie.

Parerea mea este ca in momentul de fata stim prea putine despre ce are Apple de gand sa faca, cu tableta iPad si e posibil sa fim usor dezamagiti la conferinta din ianuarie.

 • MSlv

  un dual-core la 800MHz nou nu cred ca consuma mai mult decat un single-core la 1400MHz

 • GTC black

  deci ca idee , un core 2 duo in pc urile noastre, consuma mult mai putin, la jumate chiar decat un single core pe arhitectura veche.. ca idee.. nu cred ca are vreo legatura consumul aici su implementarea unui core 2 duo.

 • REDman

  Si eu cred ca Apple va implementa un procesor dual core in noul ipad, mai ales ca raspuns la ceea ce ofera RIM cu tableta produsa de ei. Plus, asa cum s-a mai spus, noua tehnologie de productie a procesoarelor pentru platformele mobile, ofera un control si o autonomie mult mai buna decat cea folosita in prezent. Adaugand la noile procesoare si o baterie performanta, asa cum Apple ne-a aratat in ipad si chiar in iphone, cred ca va rezulta inca un produs care va fi extrem de bine primit de catre consumatori. La asta adaugam marketing-ul extrem…cred ca o sa avem parte de surprize placute. 🙂

 • Stef

  acu nu, pe bune, in afara de camera video ce va mai lipseste la ipad?