iPad 2 cu procesor dual core si chip GSM-CDMA

Dimineata v-am spus ca productia pentru noua versiune a tabletei iPad va incepe luna viitoare, insa iata ca acum avem unele informatii care indica faptul ca tableta iPad 2 ar putea avea un procesor dual-core si chip GSM-CDMA. In primul rand se zvoneste ca tableta iPad 2 ar putea avea un procesor ARM Cortex A9 multicore, mult mai bun si mai rapid decat actualul ARM Cortex A8, denumit A4 de catre Apple. Ne asteptam cu totii ca Apple sa mareasca performantele tabletei iPad 2 insa nu cred ca se va ajunge la implementarea unui procesor multicore ci la implementarea unuia cu o frecventa de lucru de 1.2 – 1.4 Ghz deoarece tableta iPad e recunoscuta pentru autonomie iar un dual core ar distruge reputatia sa. Pe de alta parte saltul tehnologic de la single core la dual core e prea mare, chiar si pentru Apple.

Pe de alta parte exista informatii care sustin ca Apple lucreaza cu compania Qualcomm pentru implementarea unui chip GSM-CDMA in viitorul model al tabletei iPad deoarece acest chip i-ar permite tabletei sa functioneze pe orice retea de pe glob. In momentul de fata Apple vinde tablete iPad pe o singura retea CDMA, este vorba despre reteaua Verizon din SUA. Pentru a comercializa tabletele pe acea retea Verizon ofera un accesoriu MiFi care este conectat la reteaua 4G a operatorului si in combinatie cu Wi-Fi-ul tabletei permite conectarea la internet indiferent de locatie.

Parerea mea este ca in momentul de fata stim prea putine despre ce are Apple de gand sa faca, cu tableta iPad si e posibil sa fim usor dezamagiti la conferinta din ianuarie.