Presupuse terminale iPhone 4 albe \”originale\” vandute in China

Pana acum am auzit de foarte multe ori ca terminale iPhone 4 albe au fost scoase la vanzare pe diferite site-uri de licitatii online din SUA, Europa sau China. Multe dintre aceste terminale erau de fapt iPhone 4 negre cu carcasele schimbate, deci erau intr-o anumita masura false. Ei bine, un site din China sustine ca in anumite zone ale tarii exista terminale iPhone 4 albe “originale” disponibile pentru achizitie la preturi ce pornesc de la 830$ si ajunga pana la 1200$. Se presupune ca aceste terminale sunt fabricate in China si sunt destinate doar pentru a fi folosite in interiorul companiei Apple deoarece pe cutiile lor este scris mesajul “for internal use only”.

Nu se stie cat de adevarat e zvonul insa pare credibil deoarece Apple trebuie sa fi facut niste iPhone 4 albe si daca e asa atunci mai mult ca sigur unele dintre ele au “scapat” din fabrici in mainile vanzatorilor de pe piata neagra. In 2008 New York times sustinea ca pe glob exista in jur de 1.2 milioane terminale iPhone 4 furate din fabricile chinezesti si vandute pe piata neagra. Daca cifra vi se pare mare atunci probabil acest articol din Wall Street Journal, care sustinea anul trecut ca doar in China exista pe piata neagra 2 milioane de terminale iPhone furate, vi se pare scandalos.

Nu stiu ce are Apple de gand sa faca, cu aceste terminale albe insa cu fiecare articol de genul acesta compania pierde usor usor cativa fani.