Apple investeste in tehnologii de recunoastere vocala, in curand pe iPhone?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CoEcaD5P0x4[/youtube]

In clipul video de mai sus il avem pe Steve Wozniac, co-fondatorul Apple, care vorbeste despre o recenta achizitie a companiei Apple si posibila imbunatatire a sistemului de recunoastere vocala de pe iDevices. In acest clip filmat acum 5 zile Steve Wozniac dezvaluie faptul ca Apple ar fi achizitionat compania Nuance care se ocupa cu dezvoltarea soft-urilor pentru recunoastere vocala. Nuance este evaluata la peste 5 miliarde de dolari, insa Apple are in momentul de fata aproximativ 50 de miliarde $ disponibili pentru achizitii asa ca miscarea nu este deloc surprinzatoare.

Android are deja un sistem de recunoastere vocala foarte bine pus la punct si Apple ar trebui sa se gandeasca foarte serios la imbunatatirea celui existent in iOS pana la lansarea iOS 5, altfel acesta este un capitol destul de important la care iPhone-ul va ramane mult in urma. Desigur ca o imbunatatire a sistemului de recunoastere a comenzilor vocale nu va insemna prea mult pentru noi(romanii) deoarece functia Voice Control din iPhone necesita rostirea cuvintelor cat se poate de corect si clar iar limba romana din pacate ramane o “necunoscuta” pentru Apple.

So, eu as vrea sa pot porni orice aplicatie prim simpla rostire a numelui ei, as vrea sa pot deschide o pagina web prin simpla rostire a adresei/etc. Voi?