Ce vor copiii de la Mos Craciun? O tableta iPad desigur!

Conform unui studiu efectuat de o companie americana, 31% dintre copiii cu varste intre 6 si 12 ani vor de la Mos Craciun o tableta iPad. Pentru acest studiu compania Nielsen a selectat cativa copiii, i-a pus intr-o camera cu mai multe obiecte si dupa ce i-a lasat sa se joace putin cu ele i-a intrebat ce anume doresc sa le aduca Mos Craciun. Problema cu metoda aplicata de Nielsen sta in faptul ca numarul copiilor participanti este foarte mic si obiectele puse la dispozitie erau deja probabil prezente in casele micutilor deoarece vorbim despre : XBOX 360, Nintendo DS, Nintendo Wii, PSP si iPod Touch. Daca cei 31% au deja acasa macar cateva dintre aceste produse atunci era clar ca iPad ar fi fost alegerea “corecta”.

Parerea mea este ca studiul nu are valoare reala si ca nu reprezinta un adevarat “punct de plecare” in estimarea vanzarilor tabletei iPad sau pentru a face afirmatii care ar indica faptul ca anul acesta copiii le-ar putea cere parintilor tablete iPad de Craciun.

7 COMENTARII

  1. Latura interesantă a studiului o reprezintă coada clasamentului, respectiv interesul scăzut pe care îl stârnește noutatea Kinect, pe care văd că și-o dorește doar un număr foarte mic din cei care o testează, sau deja bătrânul BluRay, care în continuare nu pare prea atractiv.

  2. @zaone: Atunci fie Kinect nu se potrivește copiilor (doar mărimi mari? 🙂 ), fie nu fac față cererii din cauza producției limitate (gen HP Slate).

  3. zaone, daca nu mi-ai publicat comentariul adresat lui tigris iata ca tot a gasit raspuns, insa nu pt mine ci pt tine.

    btw, acum ceva timp nu aveai obiceiul sa cenzurezi comentariile, acum insa o faci la greu desi eu unul nu am folosit un limbaj licentios, am folosit doar o ironie dura adresata unora cu mai putine circumvolutiuni. e dreptul tau sa publici si sa cenzurezi ce vrei, insa criteriile dupa care o faci sunt absolut arbitrare. exemplul concludent este un post recent unde am fost atacat de 2 useri si cand am raspuns, din 3 comentarii mi-ai publicat 2. una peste alta, postarea asta poti sa nu o publici, am scris-o doar sperand ca vei intelege faptul de a fi deschis total si pana la capat, beneficiul tau fiind cresterea notorietatii, a traficului, etc. daca nu… asta e… faci ce vrei.

  4. Da, in mod arbitrat cenzurez comentariil tale in care ironizezi gratuit alti utilizatori. Orice are o limita, nu ma intereseaza sa transform acest site intr-un circ public.