Solutia de unlock e gata si procesul lansarii a inceput

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/MuscleNerd/status/8720504454127616″]

Acum ceva mai bine de 4 ore MuscleNerd anunta pe Twitter ca solutia de unlock/decodare pentru baseband-urile 05.14.02 si si 05.15.04 din iPhone 3G/3GS este gata si procesul lansarii a inceput. De acum tot ce mai ramane de facut este sa asteptam ca membrii Dev Team sa se coordoneze si sa indeplineasca pasii necesari pentru lansarea noii versiuni a ultrasn0w in Cydia. So lansarea ultrasn0w e iminenta doar ca nu se stie exact la ce ora va avea loc dar de indata ce voi afla va voi anunta printr-un articol.

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/MuscleNerd/status/8723510033645568″]

Din pacate pentru solutia de decodare destinata terminalelor iPhone 4 inca nu s-a inceput lucrul asa ca va trebui sa mai asteptati daca aveti un asemenea terminal codat. Probabil va mai dura cateva saptamani pana va fi si aceasta solutie de unlock disponibila deoarece dezvoltarea ei este mai laborioasa si necesita mai mult timp decat in cazul iPhone 3G/3GS.

UPDATE: O noua confirmare ca ultrasn0w va fi disponibil astazi. Daca il aveti instalat si Cydia deschisa atunci aplicatia ar trebui sa va atentioneze cand apare ultrasn0w.

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/MuscleNerd/status/8833702192746496″]

UPDATE 2 : Se pare ca Dev Team va lansa solutia de decodare foarte curand!

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/MuscleNerd/statuses/8993640311427072″]

190 COMENTARII

  1. Eu unul nu o sa imi pun 4.2.1 pe 3Gs. Nu datorita unlock-ului care cred ca o sa fie flawless ci datorita jailbreakului care e foarte greoi de trait cu el. Nu ma pot baza pe un jailbreak care imi cere ca de fiecare data cand repornesc telefonul sa fiu in preajma PC-ului pentru a-i face resetarea cu Redsn0w… Cand va aparea ceva untethered sau macar semitethered atunci da.

  2. @mariusr22: Redsn0w face chiar un semi-tethered jailbreak. Telefonul porneste fara redsn0w, doar ca Cydia si tot ce tine de jailbreak nu functioneaza.

  3. @Jamaruu: Unlockul nu are cum sa fie tethered sau untethered, nu este autonom…Depinde de solutia de jailbreak (tethered semi/un-tethered).

  4. Pai dak jb-ul este tethered, nici eu nu vad d c as pune iOS 4.2, chiar si cu unlock-ul bun (3GS new bootrom). Poate sa trec la 4.1 si sa fac upgrade de baseband p kre sa il decodez apoi cu noua solutie d unlock

  5. musclenerd zicea să rămânem la 4.1 dacă se poate. Ai jailbreak untethered, unlock. Până apare o soluție și pentru 4.2.1 să fie untethered complet, eu zic să faceți cum am zis.

  6. Intrebarea mea cred ca a fost destul de simpla , dar raspunsul tot nu l-am aflat… Intrebam daca fac jailbreak cu ultrasn0w , voi avea nevoie de calc de fiecare data cand il sting sau va fi untethered si nu voi avea nevoie de calculator cand il sting.

  7. Of, ce atentie mai doresc si hackerii astia, e gata, dar vezi Doamne mai ia ceva sa-l lansam ca ne pregatim, dar ce, taie panglica?

  8. pe mine ma omoara jb ul, am avut 4.1 (si mi-afacut update la baseband deci no unlock), dupa care am reusit sa pun un 3.1.3 si acum incerc sa pun iar 4.1 dar mi se blocheaza la system shutdown false, aveti vro sugestie, nu mai merge decat sa il bag in dfu, si nici in itunes nu il mia pot vedea

  9. cand imi booteaza, am bagat cu redsn0w 0.9.6 beta 4 un ipsaw de 4.1 si am bifat sa imi arate verbose boot, si de fiecare data imi ajunge la system shutdown false, si sta vro 2 3 minute asa dupa care isi ia restart

  10. Dc nu ramanetzi voi cu intrebarile astea pe “topic” …. Eu unu intru la fiecare mail pe kre il primesc asteptand sa aud cva de unlock… Sunt atatea topicuri unde potzi cere detalii sau cel putzin sa fitzi mai atentzi la titlu.
    Eu sunt aici pt unlock…. daca nu ai cva de zis sau de completat la adresa acestui titlu o sa te rog sa te abtzi .
    Zaone scz dar nu mai suport asteptarea asta 😐

  11. @Petre, nu uita ca fara ei nu ai avea unlock si JB, iar pe deasupra o fac si moka.Asa ca….eu zic ca merita toata admiratia noastra.Fara comentarii inutile.

  12. @shiyp3: Nu inteleg nimic. Ai facut update la iOS 4.1… ai facut jailbreak cu redsn0w 0.9.6b4 si acum cand booteaza iti apare acea eroare?

    Poti face update la iOS 4.2 si jailbreak cu aceeasi versiune de redsn0w.

  13. @ Cr1st1one: da am facut acum vro luna din itunes update la 4.1 si am ramas cu o caramida neactivata (nu e luat din romania), am rusit dupa sa bag un custom activated 3.1.3, (ramanad cu un ipod ), si acum am incercat sa ii bag un 4.1 pe care urma sa il deblochez, dar de fiecare data cand incerc sa il pornesc se opreste la system shutdown false, ramane asa vro 2 3 minute dupa care isi ia restart, si tot asa

  14. @ Cr1st1one cum sa fac update ca nu il pot vedea in itunes, si problema e ca nu il pot activa pentru ca nu am sim aceptat si nu merge activat cu sim de orange, sa caut un custom activated 4,.1

  15. @shiyp3: Am inteles. Daca tot ai iOS 4.1, foloseste Limera1n pentru jailbreak.

    Pune-l in DFU Mode. Sau macar Recovery Mode.

    Da, am gresit…limera1n nu este compatibil cu iPhone 3G. Foloseste ce-a spus Zaone, Redsn0w 0.9.6b3.

  16. Mai baieti, poate am eu o problema cu update-ul la 4.2.1 pe iPad ca mie nu imi porneste sistemul daca nu il pornesc cu Redsn0w. Ar trebui sa refac update-ul? Sau sa refac doar jailbreak-ul?
    Mersi.

  17. Da zaone, evident ca am studiat bine problema inainte de a ma apuca. Numai ca nu stiu daca e corect ce se intampla cu ipad-ul meu sau nu. Daca si altii intampina aceeasi problema ca si mine. Eu credeam ca asa e normal…

  18. taie panglica, il stropesc cu sampanie, alea alea
    si cand te gandesti ca o grama imensa de useri incing forumurile vorbind despre tine, de ce nu i-ai mai lasa macar cateva ore sa se infierbante si mai tare?!?!

    oricum ai lua-o, am un respect urias pt oamenii astia! BRAVO LOR!

  19. sa apara odata ca m-am saturat numai de tweet updates cu “solutia e gata, solutia merge (dar inca nu e lansata) solutia se lanseaza….” e cred ca cel mai penal preludiu care l-am vazut…

  20. Exact, asteptarea e “penala” si nu-i mai ridicati in slava, ori fac lucrurile ca lumea ori se lasa si gata, da-mi bani pe aplicatii si renuntam la JB, ce=i atata tevatura, daca e gata, pune-l nene pe site o data nu mai astepta sa se sicnronizeze fusurile orare, dar deh, atention whore.

  21. UPDATE 2:
    MuscleNerd of the iPhone Dev Team has just tweeted that Ultrasn0w unlock is on it’s way and you’ll be free at last. The unlock for iPhone 3G and iPhone 3GS on baseband 05.14.02 (iOS 4.1) and baseband 05.15.04 (iOS 4.2.1) will be released this Sunday (29 november).

  22. Zaone ,te inteleg.Vrei trafic pe forum.Crede-ma stiu bine ce spun.Si chiar stiu sa citesc .Baieti ,e asa cum va spun eu ! Pe 29 aveti unlock!

  23. Ce zi e azi Ara? Btw, e blog nu forum. Eu ma uit la ce spune MuscleNerd nu la ce vorbesc altii prin alte parti. Si ceea ce spui tu nu se prea potriveste cu ce zice MuscleNerd.

  24. deci nu m-ai ma lamureste nimeni zaone uni vorbesc ca nu se mai decodeaza,tu imi spui ca e fals sa inteleg ca astazi apare decodarea si pe 02.10.04???

  25. Răbdare oameni buni 🙂 Deseară când veniți de la mall, cinema, etc, v-a fi disponibil. Oricum e în fază de testare. Plus America e în urmă cu 7+ ore 🙂 Săracii nici n-au mâncat și voi îi stresați…Și gratis și repede…și un iPad cadou?

  26. @Mitzuclaudiu: iPhone 4 nu se decodeaza azi… ci in viitorul apropiat/departat. Se lucreaza la solutia de unlock pentru iPhone 4. Astazi va aparea unlock pentru 3G(S).

  27. @ara: Am inteles, atunci ia-te dupa site-ul ala. Dar te rog nu-i mai da paste aici, m-am plictisit de pseudo site-uri care scriu doar aberatii.
    Si citit update-ul ca sa intelegeti de ce am eu dreptate si ultrasn0w va iesi azi.

  28. Zaone, nu are rost sa te superi pe mine.Sunt fanul tau.Eu ti-am zis doar ce cred.lansarea va avea loc la noapte ,disponibil va fi de maine 29 .

  29. Ai citit informatia aia pe site-ul ala acum vii si o spui aici si lumea crede ca apare maine. Defapt apare azi, cel putin azi in SUA, daca va fi maine la noi atunci problema e la decalajul orelor si nu la o amanare de la Dev Team. Nu mai lua de bun ce scriu site-uri obscure.

  30. Eu nu inteleg de nu aveti incredere voi in zaone, toata ziua lucreaza la site sa aduca ultimile stiri si voi …. .

    MuscleNerd
    When we update ultrasn0w today, 100’s of thousands (maybe millions?) will see red badge. Trying to make it safe for all.

    Asta a zis MuscleNerd acum 40 min. Deci aveti incredere in zaone!

  31. frate deja va urcati pe pereti nu alta =)) chill…si eu am nevoie de unlock la fel ca voi dar totusi:)) acum ma duc afara la plimbare/patinoar ceva apoi seara sper sa am ultrasnow pe tava :))

  32. Fratilor nu Mai rezist am un iPhone 4 ver.4.1 si ma uit la el de o luna! Imi vine sa turb sa al arunc de pe terasa si dupa sa dau foc ramasitelor!pina acum de doua ori am fost indus in eroare nu de tine Zaone ci de informatiile eronate care au aparut care ziceau ca sigur 100% apare unlok pina duminica si chestii de genu.
    Ce e de facut?Bun sa astept .Da cit?Macar dati-mi o data limita sau CEVA………

  33. buna.sunt nou pe aici si am si eu o mica nelamurire.poate aveti un pic de rabdare sa ma lamuriti.am un iphone 3G din afara tarii,are 4.0.1 pe el si unlock facut.merge extrem de prost,de multe ori sunt nevoid sa-i dau restart ca sa pot intru in anumite aplicatii.credeti ca ar fi o idee buna sa fac update la 4.2 atunci cand iese si unlock-ul?si daca da…cand fac jailbreak-ul o sa-mi si activieze telefonul?mersi anticipat zaone

  34. @Deheleanu Adrian: Defapt peste o zi si jumatate incepe lucrul la decodarea pentru iPhone 4. Nici nu vreau sa ma gandesc unde ai citit ca apare pana duminica.
    @eno: Da, poti face update la 4.2 dupa ce apare solutia de unlock. Jailbreak-ul face activarea.

  35. Zaone daca am jailbreak cu limera1n pot sa debloc cu ultraznow ,am auzit tot felul de …ca nu ar fi bine daca avem jailbreak cu limera1n ? Multumesc

  36. Igo ful europa de pe .dar vezi ca nu merge decat cu Mozila Firefox Ca el le descarca in format ipa .Dai la cautare motor ce iti trebuie si gasesti.

  37. @papastratos: Trebuie sa descarci ultrasn0w in format .deb (cand va fi disponibil) si il instalezi cu Cydia, fara internet.

  38. zaone, am o intrebare, am iphone 3g cu baseband 5.14.02 si acum o saptamana am bagat ultrasn0w, normal ca nu s-a deblocat si apoi l-am scos. singurul lucru pe care l-am observat este ca nu apeleaza nici la 112, imi da call ended, call failed. acum cand o sa apara unlock-ul pentru baseband 5.14.02 doar il instalez sau mai trebuie sa fac ceva.

    tks

  39. @papastratos: Descarci ultrasn0w.deb in computer… il transferi in telefon cu iPhone Explorer, de exemplu… Cauta un tutorial legat de instalarea prin Cydia a fisierelor .deb.

  40. Zaone imi poti spune de ce miai sters adresa aceia ,te deranjeaza cu ceva sau este in afara regulamentului ca eu nu am citit despre asa ceva.

  41. @Cr1st1one: E nevoie de mobilesubstrate la ultrasn0w, altfel nu merge. Am tutorial si pentru asta.
    @Alin: Nu sustin pirateria si as prefera sa nu vad link-uri catre site-uri cu aplicatii piratate aici.

  42. deci zaone…am facu ca in tutorial…dar varianta asta deb…ultima de la ulstasnow(care o sa o scoata azi)o sa o gasesc in varianta deb?asta intreb…

  43. Sa speram ca Unlock-ul nu apare la 23:59…….. cu toate ca unii s-ar bucura sa se lungeasca cat mai mult perioada de asteptare…

  44. @vlad: Descarca de pe acest site iOS 4.1 (sectiunea Downloads) si dai Shift + Restore din iTunes si o selectezi .ipsw descarcat.

  45. Eu va cred ca s-a facut noapte si ca nu mai puteti sa asteptati dar mai sunt 6 ore pana la 12 , aveti rabdare . In caz ca Zaone afla ceva suplimentar sunt sigur ca o sa apara pe blog .

  46. Acum am vazut un tweet al GreenPois0n_JB in care spune ca unlockul va fi disponibil in mai putin de 5 ore (tweet de la ora 15:34) … deci.. ar cam trebui sa fie disponibil pana la 20:00?

  47. @Cr1st1one : Good news 🙂
    @Alin : Daca nu ma insel , ora 11:30 A.M. ?! Nu stiu sigur , puteti sa ma contraziceti 😀

  48. e adevarat ca jailbreakul este tethered pe iphone urile 3g fabricate dupa septembire 2008 parca??…acela cu botrom nou ma refer…asa am auzit de la cineva…

  49. @Stefan Bogdan: Defapt nu, la 3G e vorba de bootloader si ala conteaza doar pentru baseband. Cine ti-a spus asta nu prea are habar cu ce se mananca astea.

  50. am inteles zaone…stiam ca iphone urile 3g sunt untethered dar era mai bine sa intreb inainte s al aduc la 4.2.1..asta doar dupa c apare unlockul…

  51. Cred k astia de la Dev Team lucreaza in ture si pana fac schimbul mai dureaza ! ce tot dureaza atat de mult un upgrade de ultrasn0w ? se face 8 si tot nimic ! Asa sa intamplat si cu Pwnage 4.1 …nu a aparut duminica , ci joi sau cand a fost 🙁

  52. nu prea sunt in ton cu Apple and never will ! pe viitor ma gandeam sa ma duc la Orange cu telefonul meu si sa mi-l faca neverlocked chiar daca dau 100 euro !ca sa nu ma mai stresez atat !

  53. DjCultus…. Se poate face asta ca eu am fost la orange si mi sa spus ca ei deblocheaza numai daca este de la orange .Eu lam achizitionat din Canada .

  54. DjCultus….Scuzama ca nu m-am exprimat bine am uitat un ? .Asta vreu sa stiu si eu daca se poate ca ma duc pana la urma si dau 100 E .

  55. Alin ..nu stiu , o sa ma duc in cursul zilei de maine si o sa intreb …banuiesc ca vor fi de acord ! Din cate stiu eu , deblocarea e free doar luat de la ei la pret liber ….si 100 de euro daca nu e ( banuiesc ) !Oricum maine voi trage o fuga !

  56. ma, e destul de normal sa nu fi aparut pana acum… totusi, e d-abia 11 la muscle nerd acas’

    pe la un 13-15 pm poate o sa fie.. nu stiu, zic si eu… (adica peste vreo 2-4 ore… ehe, ce noapte vom avea baieti! 🙂 )

  57. 28 in america, 29 in europa, ce tarani, nu puteau sa-l bage la download inainte de culcare, tre sa petreaca duminica cu familia si apoi sa-l puna. sa mai stranga niste urmaritori pe twiter.

  58. eram eu sa zic ceva de “dulce” despre astia ! Dar e post si ma abtin ! Deja devine prea enervant …a zis duminica si deja e luni X(

  59. toti asteptam….dar nu cred ca e asa mare bai daca apare maine…asta doar daca nu esti pe o insula fare tel…dar cu wireless si iphoneul blocat si vrei sa suni neaparat de pe el…asa ca relax and wait

  60. mai bine plateam si stiam o treaba asa stau ca prostu ii pandesc pe astia de la Devteam care face ce vrea muschiu lor! Ideea e ca merele sunt o telenovela.

  61. Eu va propun sa ramaneti in pielea voastra si folositi un limbaj adecvat .DjCultus iti reamintesc faptul ca nu mai tarziu de aseara ai atras atentia cuiva pentru acelasi lucru.Nu da tonul tocmai tu te rog.Eu sunt femeie (fata) si sunt la fel de pasionata ca si voi de acest aparate aparate APPLE .Nu vreau sa astept unlock=ul citind injuraturi sau critici la adresa hakerilor.Noi ce facem? Trebuie sa avem rabdare,ceva nu e in regula ,altfel era deja in cydia la Update.

  62. maine….e bine si maine….dupa 2 luni jumatate…ce va plangeti atunci….bagati un film…somn apoi si gata….a benit maine…si plus de asta baietii chiar nu o fac gratis…sa nu intram in polemica cu “gratis” e vb de bani multi MULTI

  63. eu am plecat la somn ca maine plec la munca si deabia seara voi verifica daca a aparut ceva….
    daca apare ceva in seara asta, ceea ce nu cred imi da-ti un telefon pe 07..noapte bunaaaaaaa

  64. MuscleNerd

    “Ok we’re staging the release…when we update the blog, please read the entire post first! It has very important info.
    3 minutes ago ”

    Vine ?

    LE : Scuze ZaOne, acum am vazut si poza de la ultimul update care l-ai postat..

    HAI CU UNLOCKUUUUL

  65. Acum ma apuc si eu de el … Eu am un 3g cu iOS 4.1 firmware 05.14.02.
    Revin cu detalii cand termin si totul e ok .
    Off topic:
    Sper sa ramanetzi si voi in subiectul asta si avetzi grija ca nu e un chat 😉
    “P.S” eu stau cu telu blocat de 2 luni si am intrat in fiecare zi pe forum ;)) iar acest subiect l-am vizitat de la ora 09.04 am -28.11.2010. pana aseara la ora 23:45 “de sute de ori” AVETI SI VOI RESPECT FATA DE ZAONE si fatza de voi. “Multa Stima”