Baseband-ul 06.15.00 si eroarea 1015 din iTunes

Dupa cum stiti deja, noua solutie de decodare implica modificarea baseband-ul terminalelor iPhone 3G/3GS prin instalarea baseband-ului 06.15.00 al tabletei iPad. Cei de la Dev Team spun ca baseband-ul de pe iPad este 100% compatibil cu cel de pe iPhone si ca aceasta este singura solutie de a face decodare. Odata ce faceti acest update de baseband veti intalni eroarea 1015 la orice restore facut unui firmware a carui baseband este mai mic decat 1015. In momentul de fata, la orice firmware ati face restore(exceptie fac cele facute cu PwnageTool care au deja baseband-ul 06.15.00) veti intalni eroarea 1015 cand ajungeti pe la 75% din procesul de restaurare.

Aceasta eroare apare atunci cand baseband-ul telefonului este mai nou decat baseband-ul firmware-ului pe care incercati sa il restaurati. Dupa ce primiti eroarea telefonul se va reseta si va intra automat in Recovery Mode. Nu va temeti pentru ca sistemul de operare este deja instalat in telefon si tot ce trebuie sa faceti acum este sa scoateti telefonul din Recovery Mode.

Pentru a scoate terminalul din Recovery Mode dupa o asemenea eroare trebuie doar sa folositi TinyUmbrella sau RecovBoot. Telefonul se va reseta, va boota in sistem si va intra in ecranul Emergency Mode de unde il puteti fie activa cu cartela operatorului fie prin jailbreak.

Pentru jailbreak va recomand sa folositit tabelul de jailbreak si decodare pentru ca in functie de versiunea de iOS instalata veti gasi si o solutie de jailbreak potrivita.