Explicatie si solutie oficiala pentru rezolvarea problemelor cu ultrasn0w

sherif hashim, omul datorita caruia se presupune ca exista solutia de decodare actuala, a explicat pe blogul Dev Team motivul datorita caruia ultrasn0w cauzeaza atatea probleme cu autonomia bateriei. Se pare ca nu ultrasn0w este problema ci metoda de hacktivare a terminalelor. Practic redsn0w/PwnageTool hacktiveaza telefoanele cand faceti jailbreak insa iOS 4.1/4.2.1 sunt cam “mofturoase” si aceasta hactivare cauzeaza probleme. Dupa ce faceti hacktivare si instalati ultrasn0w observati ca bateria scade vazand cu ochii, terminalul se incinge si traficul pe internet creste. Explicatia e simpla : avand in vedere ca ati facut hacktivare si nu activare normala, telefonul cere certificate PUSH valabile de la Apple insa nu le poate primi pentru ca nu a fost activat corect, deci el face trafic constant cerand aceste cerficate pe care nu le va primi vreodata.

Pentru aceasta problema exista 3 rezolvari :

  • prima presupune activarea telefonului cu cartela operatorului pe care este codat. Aceasta activare va da posibilitatea de a folosi si functia PUSH Notifications deci scapati de problema aceasta si telefonul nu va cere constant certificate push de la Apple;
  • a doua presupune inchiderea internetului din Settings>General>Network plus a Wi-Fi-ului si pornirea sa doar atunci cand aveti nevoie. In felul acesta telefonul nu va mai cere constant certificate pentru ca nu are o conexiune de internet disponibila;
  • a treia este o metoda nedezvaluita inca, dar care va fi disponibila in viitorul apropiat deoarece un developer apropiat Dev Team lucreaza la ea. Nu se spune in ce va consta aceasta metoda insa va rezolva problema.

Deci metoda de hacktivare este “iarasi” marea problema. Va recomand din nou sa cautati cartelele operatorilor pe care sunt codate telefoanele. Va reamintesc faptul ca, cartelele de activare universale nu mai functioneaza de ceva vreme deci nu mai cumparati asa ceva.