Utilizatorii de iPhone sunt cei mai loiali brandului

Un recent studiu de opinie desfasurat pe aproximativ 2500 de persoane din mai multe tari de pe glob releva faptul ca posesorii de terminale iPhone sunt cei mai inclinati sa isi achizitioneze tot un iPhone in viitor. Posesorii de terminale dotate cu Windows Mobile se afla la coada clasamentului avand cea mai mare “tragere de inima” spre a-si schimba terminalul la urmatoarea achizitie. Acest sondaj releva ca 59% dintre posesorii de iPhone si-ar achizitiona tot un iPhone, 35% dintre posesorii de BlackBerry ar luat tot un asemenea terminal, 28% dintre posesorii de terminale Android ar face ceeasi alegere la urmatoarea achizitie si doar 24% dintre posesorii de terminale Nokia ar mai alege un asemenea smartphone in viitor.

“If a phone doesn’t do what it says it will do or what the owner hopes it will do, the maker will lose loyalty,” GfK analyst Ryan Garner told Reuters. Garner explained that people tend to “buy into experiences at the high-end level.”

75% dintre cei intrebati au spus ca la urmatoarea achizitie se gandesc sa isi achizitioneze un alt model de smartphone si principalul lucru dupa care se ghideaza este sistemul de operare. Din pacate pentru Apple procentul de 59% reprezinta o scadere de 14% fata devaloarea de 73% inregistrata in aceasta vara, deci scandalurile legate de iPhone 4 au afectat destul de serios imaginea companiei si a produsului.

Parerea mea este ca sondajele sunt sondaje si in final oamenii vor cumpara in functie de bani/necesitati, deci e foarte posibil ca cifrele sa nu arate chiar atat de rau in realitate.