Prima Pagina Android Utilizatorii de iPhone sunt cei mai loiali brandului

Utilizatorii de iPhone sunt cei mai loiali brandului

Un recent studiu de opinie desfasurat pe aproximativ 2500 de persoane din mai multe tari de pe glob releva faptul ca posesorii de terminale iPhone sunt cei mai inclinati sa isi achizitioneze tot un iPhone in viitor. Posesorii de terminale dotate cu Windows Mobile se afla la coada clasamentului avand cea mai mare “tragere de inima” spre a-si schimba terminalul la urmatoarea achizitie. Acest sondaj releva ca 59% dintre posesorii de iPhone si-ar achizitiona tot un iPhone, 35% dintre posesorii de BlackBerry ar luat tot un asemenea terminal, 28% dintre posesorii de terminale Android ar face ceeasi alegere la urmatoarea achizitie si doar 24% dintre posesorii de terminale Nokia ar mai alege un asemenea smartphone in viitor.

“If a phone doesn’t do what it says it will do or what the owner hopes it will do, the maker will lose loyalty,” GfK analyst Ryan Garner told Reuters. Garner explained that people tend to “buy into experiences at the high-end level.”

75% dintre cei intrebati au spus ca la urmatoarea achizitie se gandesc sa isi achizitioneze un alt model de smartphone si principalul lucru dupa care se ghideaza este sistemul de operare. Din pacate pentru Apple procentul de 59% reprezinta o scadere de 14% fata devaloarea de 73% inregistrata in aceasta vara, deci scandalurile legate de iPhone 4 au afectat destul de serios imaginea companiei si a produsului.

Parerea mea este ca sondajele sunt sondaje si in final oamenii vor cumpara in functie de bani/necesitati, deci e foarte posibil ca cifrele sa nu arate chiar atat de rau in realitate.

 • gagu

  asta asa e…cazul meu3g apoi 3gs si acum 4 si e bine..

 • DjCultus

  the same la mine : iphone 2G,3G ,3Gs and soon iphone 4 🙂 !

 • mctano

  la fel.. 3G, acum 3Gs,next 4. si urmeaza zilele acestea iPad.
  prietenii m-au intrebat de ce nu aleg ceva mai ieftin (ref la tableta). Ceva mai ieftin si total nesatisfacator? Never.
  Once Apple, forever Apple :))

 • Tudor

  Urmatorul meu telefon sigur nu va fi de la Apple. Probabil voi lua unul cu Android.

 • onu

  iPhone 2G (1.1.1) – 8GB, iPhone 2G (1.1.3) – 8GB, iPhone 2G (1.1.3) – 8GB
  iPhone 3G (3.1) 16GB – black, iPhone 3G (3.1) 16GB – white
  iPhone 3GS (3.1.2) 16GB – black
  iPad (3.2) – wifi+3G, 32GB
  iPhone 4 (4.1) – 16GB – black

  e bine 🙂

 • Pingback: Tweets that mention Utilizatorii de iPhone sunt cei mai loiali brandului -- Topsy.com()

 • Tigris Regalis

  N-are nicio legătură procentajul de loialitate cu pretinsele “scandaluri” legate de iPhone 4, de fapt exagerări cu tendințe senzaționaliste ale blogosferei, care n-au afectat deloc vânzările în continuare mari ale iPhone 4.

  Procentul de loialitate are legătură cu răspândirea iPhone, adică a ajuns și în posesia unor oameni care se lasă mai greu entuziasmați, sau care nu se decid din timp ce telefon să-și ia mai târziu, sau care preferă să rămână deschiși la toate posibilitățile.

  Oricum, să-ți transformi mult peste jumătate din clienți în fani este o mare realizare, cu atât mai mult cu cât numărul de clienți ai Apple este unul impresionant pentru orice companie de pe glob.

 • Vlad

  Si eu o sa trec pe android apple-u numai cu prostii se ocupa cum sa faa sa nu sparga softu;) si acuma imi deschid ip cu redsnow cel mai tare