Ce ne pregateste Dev Team in viitorul apropiat

Avem o solutie de unlock, avem solutie de jailbreak, deci la ce mai lucreaza Dev Team acum ? Avand in vedere ca solutiile de unlock si jailbreak disponibile acum sunt facute pe jumatate, Dev Team lucreaza in continuare la o solutie de unlock pentru iPhone 4(fara a specifica o data anume pentru disponibilitatea ei) si la o solutie de untethered jailbreak pentru cei care nu au un iPhone 3G/3GS(bootrom vechi) si sunt nevoiti sa faca tethered jailbreak pe iOS 4.2.1.

Prioritatea in momentul de fata este solutia de unlock pentru iPhone 4 la care lucreaza MuscleNerd si alti membri ai Dev Team insa in paralel comex incearca sa gaseasta un exploit ce va face jailbreak-ul din iOS 4.2.1 untethered pentru toate terminalele. Aceste solutii vor fi cel mai probabil disponibile in luna decembrie fara a sti cand anume vor fi lansate deoarece nimeni nu a mentionat vreun lucru in acest sens.

In plan secund MuscleNerd nu a negat ca ar putea exista o solutie de unlock si pentru baseband-urile 05.14.02 si 05.15.04, dar e putin probabil sa mai vedem asa ceva in viitorul apropiat.

11 COMENTARII

  1. trebuie sa luam in calcul si faptul cate persoane au facut update de baseband ( ipad) si cati au preferat sa ramana la 05.14.02 si sa astepte “minunea unlock-ului ” ! Tind sa cred k astia nu vor mai lucra la aceasta solutie , de vreme ce a oferit alta ! Si in plus se apropie ios 4.3 care are update de baseband si trebuie lucrat la el , nu ? 🙂 !

  2. Asta-i problema, daca 4.3 nu va avea un baseband mai mare de 06.15.00 atunci nu va fi nevoie de alta solutie de decodare decat pentru iPhone 4 pentru ca restul nu vor face upgrade de baseband

  3. Pe mine ma intereseaza sa scoate un bundle 4.2.1 pentru pwnage tool ca sa fac updrage de firmware dar nu si de baseband ! Pentru ca daca 4.3 are baseband mai mic decat 06.15.00 si nu se lucreaza la solutie de decodare , ca poate unii nu au facut “din greseala update la 4.2/4.1” ,atunci astia ce fac ? anapoda situatie 😀

  4. Copii, asteptati, insa asteptati degeaba. Incepand cu iOS 4.2.1 apple a inceput sa faca restrictii de baseband. Adica nu mai poti face update de iOS fara updat de baseband.

  5. @ marius: da, asa vor ei sa fie, si iphoneul meu a fost initial deblocat ca asa a vrut apple, dar, uite, acum vorbesc la el, asa a vrut dev team…
    Ideea e ca daca apple vrea ceva si il face, nu inseamna neaparat ca asa va fi!!!

  6. @marius Cei de la Dev-Team au scos deja un bundle 4.2.1 pentru 3GS bootrom vechi ca sa treci la iOS 4.2.1 fara update de baseband si urmeaza o noua versiune de PwnageTool pentru restul terminalelor.

    Restrictia de baseband despre care vorbesti tu afecteaza posesorii de iPhone 4 care incearca sa faca update la iOS 4.2.1 fara a face update de baseband folosind TinyUmbrella.