Sondaj: Ce parere aveti despre ultima versiune a solutiei de unlock pentru iPhone

Indiferent daca aveti sau nu nevoie de decodare sunt sigur ca ati urmarit stirile de pe acest site si sunt sigur ca ati observat modul in care a fost facuta ultima solutie de decodare. Practic Dev Team a folosit un workaround de aceasta data si in loc sa exploateze baseband-urile din iOS 4.1/4.2.1 a ales sa porteze baseband-ul de pe iPad in terminalele iPhone. Aceasta solutie este pe de o parte foarte riscata si pe de alta parte este un failsafe system pentru unlockeri.

Este riscanta deoarece toti cei care fac update de baseband:

  • vor primi la fiecare restore(exceptie fac custom ipsw-urile cu baseband 06.15.x) eroare 1015;
  • vor pierde garantia terminalului daca duc terminalul la garantie si persoanele de acolo isi dau seama de update;
  • ar putea sa fie impiedicati de Apple din a mai face update la viitoarele versiuni ale iOS, insa ma cam indoiesc de faptul ca Apple va alege o asemenea solutie.

Este un failsafe system pentru unlockeri deoarece downgrade-ul de baseband este imposibil si pana cand Apple va scoate un baseband mai mare decat 06.15.00, cei care au facut update nu mai pot pierde posibilitatea de a folosi solutia de decodare indiferent ce versiune a iOS instaleaza.

Aceasta solutie de decodare a suparat pe foarte multa lume care o astepta mai ales ca e plina de probleme fie cu autonomia fie cu GPS-ul. Cei de la Dev Team au fost acuzati ca lucreaza pentru Apple si incearca sa ingreuneze situatia unlockerilor si ar putea exista adevar in aceasta teorie, insa nu exista prea multe dovezi care sa o sustina.

In definitiv, fie ca ai nevoie de decodare sau jailbreak, aceasta ultima solutie de unlock ar putea reprezentan un mic “preview” cu privire la ceea ce ne asteapta pe viitor. In concluzie…

[poll id=”34″]