HTC raspunde in fata acuzatiilor privind semnalul terminalului HTC HD7, ne aduce aminte de Apple

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j_NIx4R324I[/youtube]

Acum cateva zile am scris un articol in care va aratam ca terminalul HTC HD7 are o problema cu semnalul similara celei intalnite la terminalul iPhone 4. In vara Apple a dat vina pe utilizatori in ceea ce priveste problema cu semnalul a terminalului iPhone 4 spunand ca acestia nu tin terminalul corect si din aceasta cauza semnalul se pierde. Desigur ca utilizatorii nu sunt singurii vinovati deoarece Apple a dat vina si pe AT&T si acoperirea slaba in anumite zone. Acum HTC se confrunta cu o situatie similara si adopta o pozitie asemanatoare cu cea a companiei Apple, adica spune ca antenele sunt pozitionate intr-o pozitie optima insa ca semnalul se poate pierde daca zona respectiva este acopeperita. Iata ce a spus un purtator de cuvant al HTC :

Quality in industrial design is of key importance to HTC. To ensure the best possible signal strength, antennas are placed in the area least likely to be covered by a person’s face or hands while the phone is in use.

However, it is inevitable that a phone’s signal strength will weaken a little when covered in its entirety by a user’s palm or fingers. We test all of our phones extensively and are confident that under normal circumstances reception strength and performance will be more than sufficient for the operation of the phone when network coverage is also adequate.

Cu alte cuvinte, nu il tineti intr-o anumita pozitie sau veti pierde semnal. E interesant ca HTC spune ca semnalul poate fi pierdut chiar si daca zona respectiva este acoperita cu fata, deci le place sa acopere toate explicatiile posibile. Anyway, se pare ca posesorii de HTC HD7 s-ar putea trezi cu surprize neplacute, MULT mai neplacute decat in cazul terminalelor iPhone 4. Daca la iPhone 4 terminalul pierde semnal, in mare parte, cand e pe 3G iar conexiunea trece pe EDGE si totul merge ok, la HTC HD7 semnalul “moare” de tot si telefonul nu mai poate fi folosit.

Iata ca exista smartphone-uri care o duc mult mai rau decat iPhone 4.

6 COMENTARII

  1. @zaone: Ai inserat link-ul cu declarația celor de la HTC, dar nu și pe cel cu “declarația din vară” a Apple. Există?

  2. sunt curios oare firmele astea testeaza telefoanele inainte.. ca e prea aberant…imi cumpar telefon/iphone bla bla bla.. da nu prea am semnal il pierd trb sa fiu in centru orasului sa mearga.. sa fim seriosi imi cumpar telefon ca sa-l folosesc ca telefon nu sa stau ca un guzan pe facebook si hi5 tweeter atacat ca un disperat non stop.. in fine..