Video: Google eBooks pentru iPad, iPhone si iPod Touch

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZKEaypYJbb4[/youtube]

Exista deja cateva magazine virtuale de aplicatii pe piata insa Google a facut in asa fel incat sa isi gaseasca un loc printre ele. Principalele 3 magazine virtuale de carti sunt detinute de Apple, Amazon si Barnes and Noble, insa Google nu s-a putut lasa mai prejos asa ca si-a facut propriul magazin de carti. Spre deosebire de celelalte 3 magazine, cel al companiei Google poate fi accesat de pe : iOS, Android, Sony Reader, Barnes and Noble Nook si multe alte terminale care suporta standardul Adobe Digital Editions DRM pentru PDF si ePub. In momentul de fata Google eBooks are peste 3 milioane de carti oferite gratuit utilizatorilor, insa pe langa acestea exista si o selectie impresionanta de carti ce pot fi achizitionate.

Un element foarte interesant al acestui eBook Store este faptul ca permite citirea cartilor atat din aplicatii cat si din browsere, intregul continut fiind stocat pe serverele Google impreuna cu detalii despre cartile citite si cat anume ati citit din fiecare. Imi imaginez ca Google are sau va implementa un sistem care va permite salvarea unei pagini dintr-o anumita carte pentru a va deschide automat pagina la care ati ramas atunci cand doriti sa continuati citirea.

Google “isi baga coada” in cam toate domeniile unde exista si Apple, insa asta nu e un lucru nou pentru ca in fond Android seamana destul de bine cu iOS nu? Google Books pentru iOS este gratuita insa este disponibila doar in US AppStore.