Prima Pagina Android Operatorii cer companiei Apple sa plateasca factura de internet a terminalului iPhone...

Operatorii cer companiei Apple sa plateasca factura de internet a terminalului iPhone 4

Un studiu recent demonstreaza ca iPhone 4 genereaza cel mai mare trafic de date dintre toate modelele de iPhone lansate pana acum de catre Apple. Aceasta informatie o stiam de mult pentru ca destui utilizatori au reclamat faptul ca iPhone 4 este mare consumator de trafic si acelasi lucru l-am observat si eu. Acum o stim oficial si datele arata cam asa : iPhone 4 genereaza cu 41% mai mult trafic decat iPhone 3G si utilizatorii de iPhone 4 stau mai mult timp conectati la retea decat cei cu iPhone 3G, aici procentul crescand cu 67%.

Dar nu va temeti, iPhone 4 e mic copil pe langa terminalele cu Android care fac mult mai mult trafic pe retelele operatorilor. Samsung Galaxy S spre exemplu genereaza cu 126% mai mult trafic decat iPhone 3G iar HTC Desire este in momentul de fata la acelasi nivel cu iPhone 4. Problema nu este la smartphone-uri ci la oameni care petrec din ce in ce mai mult timp pe internet, lucru care le da batai de cap operatorilor.

France Telecon, Telecom Italia Spa si Vodafone Group(3 dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Europa) le cer companiilor Google si Apple sa contribuie cu miliarde de dolari pentru modernizarea infrastructurii astfel incat aceasta sa faca fata numarului tot mai mare de dispozitive care se conecteaza la retea. Deci operatorii de telefonie mobile castiga miliarde de euro din vanzarea telefoanelor, vand abonamente de date obligatorii si scumpe iar mai apoi se plang de faptul ca reteaua lor nu face fata traficului. Sincer sa fiu nu inteleg strategia asta, daca stii ca nu faci fata de ce mai obligi omul sa achizitioneze si un plan de date cu terminalul? Ca sa faci bani desigur si apoi sa urli ca reteaua ta e congestionata.

The study found that iPhone 4 owners make 44 percent more data calls than those with an iPhone 3G. They also download 41 percent more data, and spend 67 percent more time connected to their wireless network. Specifically, Samsung Galaxy users were found to upload 126 percent more data than the average iPhone 3G user. Those running the HTC Desire were also found to use 41 percent more data than the iPhone 3G.

Service providers are flooding networks with no incentive” to cut costs, France Telecom Chief Executive Officer Stephane Richard said last month. “It’s necessary to put in place a system of payments by service providers as a function of their use.

Sunt 100% sigur ca Apple si Google nu vor plati nici un ban operatorilor de telefonie daca vor fi amenintate si mai mult ca sigur vor opta pentru comercializarea terminalelor folosind lanturile mari de magazine iar operatorii vor avea de suportat oricum traficul.

So, daca va intrebati de ce abonamentele de internet sunt nesimtit de scumpe cu trafic nesimtit de mic, aveti acum raspunsul.

 • Frumoasă expresie: “nesimtit de scumpe cu trafic nesimtit de mic” 🙂

 • I think it’s adequate.

 • onu

  pai apple nu o sa dea bani… o sa isi faca o retea proprie de sateliti

 • Me

  ….in state, internetul e mai scump cu mult fata de romania….in Italia e scump iar….mie mi se pare ca e destul de ieftin la noi….incercati, de curiozitate sa configurati un abonament la AT&T, pe site la Apple, pentru a cumpara un iPhone4…..

 • @Me: E scump pentru noi, pentru americani nu e chiar atat de scump, la salariile lor.

 • Tigris Regalis

  Declarația operatorilor indică doar dorința acestora de a renegocia prețurile cu care Apple le vinde terminalele. Adică mă îndoiesc că solicită de la Apple o contribuție în numerar, ci doar sub forma unei reduceri de preț (așa cum contribuie și la noi producătorii pentru listarea produselor lor în hipermarketuri), astfel încât operatorii să rămână cu mai mulți bani din vânzarea iPhone, pe care să-i direcționeze spre dezvoltarea rețelei, iar Apple să poată oferi terminale cu noi funcții care să profite de aceste rețele, cum ar fi FaceTime prin 3G.

 • cezarica

  La un salar de 1000$ un abonament de 50$ este par la ceas, pe cand la un salar de 600-800 RON un abonament de 50 euro (adica 200+ RON) parca nu mai e aceiasi treaba, nu?

 • Lma

  Salariul mediu in romania este de 500 euro. Cel mai rezonabil pachet care iti ofera minute si trafic internet peste nevoie te costa 22 euro la Orange. Sa fim seriosi! In tara asta toata lumea vrea totul moca, mai ales ce nu isi permite! Pe langa ca nu ne permitem mai suntem si lacomi!
  Eu cred ca cei care administreaza afaceri gen FranceTelecom, Vodafone, etc stiu ce fac si ce se intampla mai bine decat noi.
  Daca ar fi totul moca, cate zile am mai folosi iFoanele si la ce calitate a serviciilor?

 • Salariu mediu 500 de euro? What have you been smoking?

 • Lma

  In plus cred ca marii producatori de Smartphone nu ar vinde asa de multe terminale fara implicarea operatorilor de telecom care ofera serviciile uzuale pt ele.

 • ionut

  350de euro e salariu mediu, minim e 150 euro.

 • Lma

  Ok fie 350 euro salariul mediu, chiar si asa:
  50 din 1000 = 5%
  21 din 350 = 6%
  dar sa ne uitam si la cantitate. Minute cu miile la noi, fata de ei.

 • Lma

  @zaone – cam ce castig mediu au cei care isi permit sa utilizeze un iPhone?
  Apropo, Am “fumat” multa viata si experienta dragutule 🙂