Operatorii cer companiei Apple sa plateasca factura de internet a terminalului iPhone 4

Un studiu recent demonstreaza ca iPhone 4 genereaza cel mai mare trafic de date dintre toate modelele de iPhone lansate pana acum de catre Apple. Aceasta informatie o stiam de mult pentru ca destui utilizatori au reclamat faptul ca iPhone 4 este mare consumator de trafic si acelasi lucru l-am observat si eu. Acum o stim oficial si datele arata cam asa : iPhone 4 genereaza cu 41% mai mult trafic decat iPhone 3G si utilizatorii de iPhone 4 stau mai mult timp conectati la retea decat cei cu iPhone 3G, aici procentul crescand cu 67%.

Dar nu va temeti, iPhone 4 e mic copil pe langa terminalele cu Android care fac mult mai mult trafic pe retelele operatorilor. Samsung Galaxy S spre exemplu genereaza cu 126% mai mult trafic decat iPhone 3G iar HTC Desire este in momentul de fata la acelasi nivel cu iPhone 4. Problema nu este la smartphone-uri ci la oameni care petrec din ce in ce mai mult timp pe internet, lucru care le da batai de cap operatorilor.

France Telecon, Telecom Italia Spa si Vodafone Group(3 dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Europa) le cer companiilor Google si Apple sa contribuie cu miliarde de dolari pentru modernizarea infrastructurii astfel incat aceasta sa faca fata numarului tot mai mare de dispozitive care se conecteaza la retea. Deci operatorii de telefonie mobile castiga miliarde de euro din vanzarea telefoanelor, vand abonamente de date obligatorii si scumpe iar mai apoi se plang de faptul ca reteaua lor nu face fata traficului. Sincer sa fiu nu inteleg strategia asta, daca stii ca nu faci fata de ce mai obligi omul sa achizitioneze si un plan de date cu terminalul? Ca sa faci bani desigur si apoi sa urli ca reteaua ta e congestionata.

The study found that iPhone 4 owners make 44 percent more data calls than those with an iPhone 3G. They also download 41 percent more data, and spend 67 percent more time connected to their wireless network. Specifically, Samsung Galaxy users were found to upload 126 percent more data than the average iPhone 3G user. Those running the HTC Desire were also found to use 41 percent more data than the iPhone 3G.

Service providers are flooding networks with no incentive” to cut costs, France Telecom Chief Executive Officer Stephane Richard said last month. “It’s necessary to put in place a system of payments by service providers as a function of their use.

Sunt 100% sigur ca Apple si Google nu vor plati nici un ban operatorilor de telefonie daca vor fi amenintate si mai mult ca sigur vor opta pentru comercializarea terminalelor folosind lanturile mari de magazine iar operatorii vor avea de suportat oricum traficul.

So, daca va intrebati de ce abonamentele de internet sunt nesimtit de scumpe cu trafic nesimtit de mic, aveti acum raspunsul.