Windows 7 ar putea ajunge iOS si Android in 2 ani

Abia a fost lansat noul sistem de operare Windows Phone 7 si deja se fac primele estimari cu privire la perioada de timp necesara pentru ca acesta sa ajunga din urma iOS si Android OS. In momentul de fata Windows Phone 7 are destul de multe carente fata de deja maturizatele sisteme de operare a celor de la Apple si Google, insa OS-ul celor de la Microsoft reprezinta o baza foarte buna pentru dezvoltare in viitor. In cadrul unei conferinte de marti, unul dintre vicepresedintii Microsoft a admis ca ar putea trece cel putin 2 ani de zile pana cand compania va reusi sa aduca Windows Phone 7 la nivelul iOS si Android OS iar in momentul de fata compania se concentreaza pe vanzarea terminalelor mobile ce ruleaza acest OS.

So far, so good. We’ve tried to make the launch go well. We wanted to get all the devices in the market, we didn’t make that happen, but now we have 10 products around the world. We’ve ramped our ads up. Unsatisfied with the vagueness of the response, Mossberg asked how many devices Windows had sold. Belfiore answered, “We’re not talking numbers.” Mossberg hinted that not mentioning numbers suggests poor sales, but Belfiore dismissed the suggestion, claiming it’s just “too soon” to discuss numbers.

La intrebarile referitoare la numarul de terminale vandute pana acum de Microsoft, VP-ul a refuzat de fiecare data sa dea un raspuns si aceasta atitudine alimenteaza zvonurile care sustin ca terminalele WP 7 au avut vanzari foarte slabe. Se estima ca in ziua lansarii in SUA s-au vandut doar cateva zeci de mii de terminale ceea ce inseamna extraordinar de putin pentru o companie ca Microsoft si o piata precum este cea din SUA.

Parerea mea este ca Microsoft trebuie sa lucreze foarte mult la imbunatatirea sistemului de operare dar si la promovarea mult mai intensa a acestuia. Desigur ca problema cea mai mare pentru terminalele WP7 este lipsa aplicatiilor iar in ziua de astazi un OS pentru terminale mobile fara aplicatii este sortit pieirii deci Microsoft va trebui sa gaseasca noi metode de a atrage developerii de aplicatii.