Apple scoate din iOS 4.2 API-urile care verificau existenta unui jailbreak

Daca nu stiati inca, Apple a introdus in iOS 4.x cateva API-uri care permiteau atat companiei cat si altor vanzatori ale produselor Apple sa verifice daca terminalul este sau a fost vreodata jailbroken. Pe baza acestor API-uri cateva firme au facut anumite programe software cu care detectau daca terminalele au fost sau nu jailbroken si refuzau garantia pe baza acestor informatii. Acest API MDM(mobile device management) a fost scos din iOS 4.2 de catre Apple insa Apple nu a oferit nici un fel de explicatie companiilor care il foloseau pentru detectarea jailbreak-ului.

Network World reports that the API, which was released in June as part of a mobile device management (MDM) bundle for iOS 4.0, has been disabled in iOS 4.2, leaving perplexed vendors to question why. The API had previously allowed third-party MDM applications, such as AirWatch or Sybase’s Afaria, to check for unauthorized modifications to the system files, author John Cox wrote.

O explicatie neoficiala suna cam asa: acest API oferea firmelor respective acces la fisierele de sistem ale iOS iar Apple are o politica destul de stricta cu privire la aceste practici. Din fericire pentru noi, acum verificarea unui telefon pentru a vedea daca a fost jailbroken sau nu a devenit foarte greoaie, daca nu imposibila. Guvernul SUA a legalizat jailbreak-ul insa Apple refuza in continuare sa valideze garantia celor care fac jailbreak asa ca va recomand sa NU mergeti cu un telefon jailbroken pentru a il lasa “in garantie”.