Prima Pagina aplicatii Cydia ajunge si pe Mac!

Cydia ajunge si pe Mac!

Aseara a avut loc conferinta 360 MacDev si Saurik, cea mai cunoscuta figura din “scena” jailbreak-ului international, a participat pentru a anunta cateva surprize dedicate posesorilor de Mac-uri. Dupa cum stiti deja, Apple va lansa un AppStore pentru Mac unde developerii de aplicatii isi vor putea vinde creatiile intr-o maniera asemanatoare cu cea din AppStore-ul pentru iOS. In acest nou AppStore nu vor exista aplicatii compatibile cu Game Center si nici aplicatii care vor permite in-app purchases iar asta in viziunea lui saurik este o problema ce va fi corectata prin lansarea unui Cydia Store pentru Mac. Da, ati auzit bine, saurik a declarat ca in viitorul apropiat va exista un Cydia Store pentru posesorii de Mac-uri iar in acest Cydia Store veti gasi tot felul de aplicatii pe care Apple in mod normal nu le-ar accepta in AppStore-ul sau.

Freeman felt that the same type of store would be useful for Mac OS X devices; the result is a Mac Cydia, which will be available “within weeks.” With today’s news that the Mac App Store will not support in-app purchases, something that is critical to the freemium app model that is so successful in the iOS world, a Mac Cydia might be just the web store for a number of Mac developers.

In momentul de fata exista aproximativ 10 milioane de device-uri jailbroken iar pentru acestea Cydia gazduieste aproximativ 30.000 de aplicatii/tweak-uri, deci pentru 10% dintre posesorii de iPhone(numarul celor care au facut jailbreak) exista 10% din numarul aplicatiilor din AppStore. Deci “batalia” cu Cydia se va da acum si in ceea ce priveste Mac-ul iar eu unul sunt destul de interesat sa vad cum va “tolera” in continuare Apple acest magazin de aplicatii alternative.

 • z3wl

  omg..that guy is saurik:) ce tricou are reloading data =)))))) genial

 • ce barba are…parca-i Mos Craciun :))

 • Cashix

  Apple va tolera zaone pentru ca fara piraterie pe computer le-ar scadea drastic vanzarile.
  Cata lume crezi ca detine licenta pentru adobe master collection de exemplu? 🙂

 • DjCultus

  Tricou face tot “jailbreak-ul ” adik banii :))) !! Saurik ar trebui sa isi aduca aminte ca primele AppStore-uri alternative de pe iPhone au disparut. Cydia a avut succes doar dupa ce a invatat din greselile altora. Poate ca o lansare la momentul de fata nu este chiar potrivita.

 • ionutz51

  Zaone,exista posibilitatea de naviga in cydia pe pc?Un site, ceva9 (NU CYDER)…ca ma dispera pe telefonpana face reloading.

 • DjCultus

  @ionutz51 ce telefon ai ?:

 • Din cate stiu eu nu.

 • ionutz51

  IPHONE 3GS 16 GB.ios 4.1, ultima versiune de cydia.Zilnic am facut un obidei din a verifica ce e nou pe cydia, dar ma dispera timpii de asteptare.As vrea sa intru de pe win 7 pe site,ceva…

 • DjCultus

  am crezut ca ai 3G ….mie unul imi merge foarte repede reloading data ! Cydia mi se deschide foarte repede ! Pe mine ma dispera cand aveam 3G-ul…tnx God is gone :))

 • Gagauza

  asteptam cu mare drag si app storeu si cydia 4 mac