Cydia ajunge si pe Mac!

Aseara a avut loc conferinta 360 MacDev si Saurik, cea mai cunoscuta figura din “scena” jailbreak-ului international, a participat pentru a anunta cateva surprize dedicate posesorilor de Mac-uri. Dupa cum stiti deja, Apple va lansa un AppStore pentru Mac unde developerii de aplicatii isi vor putea vinde creatiile intr-o maniera asemanatoare cu cea din AppStore-ul pentru iOS. In acest nou AppStore nu vor exista aplicatii compatibile cu Game Center si nici aplicatii care vor permite in-app purchases iar asta in viziunea lui saurik este o problema ce va fi corectata prin lansarea unui Cydia Store pentru Mac. Da, ati auzit bine, saurik a declarat ca in viitorul apropiat va exista un Cydia Store pentru posesorii de Mac-uri iar in acest Cydia Store veti gasi tot felul de aplicatii pe care Apple in mod normal nu le-ar accepta in AppStore-ul sau.

Freeman felt that the same type of store would be useful for Mac OS X devices; the result is a Mac Cydia, which will be available “within weeks.” With today’s news that the Mac App Store will not support in-app purchases, something that is critical to the freemium app model that is so successful in the iOS world, a Mac Cydia might be just the web store for a number of Mac developers.

In momentul de fata exista aproximativ 10 milioane de device-uri jailbroken iar pentru acestea Cydia gazduieste aproximativ 30.000 de aplicatii/tweak-uri, deci pentru 10% dintre posesorii de iPhone(numarul celor care au facut jailbreak) exista 10% din numarul aplicatiilor din AppStore. Deci “batalia” cu Cydia se va da acum si in ceea ce priveste Mac-ul iar eu unul sunt destul de interesat sa vad cum va “tolera” in continuare Apple acest magazin de aplicatii alternative.