iOS 4.2.1 cauzeaza probleme cu retelele Wi-Fi pentru posesorii de tablete iPad

Inaintea lansarii iOS 4.2.1 pentru iDevices am scris un articol in care va prezentam o problema destul de deranjanta pe care posesorii de iPad cu iOS 4.2 GM o raportau cu privire la conexiunile Wi-Fi. Atunci v-am prezentat un clip video in care se vedea destul de clar faptul ca tableta iPad nu se putea conecta la anumite retele Wi-Fi iar la altele conexiunea era slaba si tableta nu se putea conecta absolut deloc la internet. Ei bine, desi Apple a amanat lansarea iOS 4.2.1 pentru a rezolva aceasta problema iata ca inca exista foarte multe persoane care au avut neplacerea de a o experiementa pe terminalele proprii.

Pe forumul de discutii al companiei Apple exista un thread cu peste 700 de comentarii lasate de persoane care se plang de faptul ca tabletele lor au probleme destul de mari cu conectivitate Wi-Fi. Pentru ei conexiunea Wi-Fi este foarte greoaie, adica internetul merge foarte greu si restarturile tabletei nu au nici un efect asupra acestei probleme. Utilizatorii raporteaza ca problema apare atat in cazul unor echipamente Wi-Fi produse de Apple cat si in cazul echipamentelor produse de alte firme, deci totul se rezuma la un bug al iOS.

Exista totusi cateva indicatii care pentru unii pare sa fi rezolvat problema :

  • Resetarea router-ului Wi-Fi;
  • Resetarea tabletei iPad;
  • Stergerea setarilor pentru Wi-Fi si reconfigurarea lor;
  • Actualizarea software-ului pentru routerul vostru;
  • Daca router-ul vostru suporta conexiuni 802.11n, atunci comutati-l din 802.11g la 802.11n, sau invers.

Cati utilizatori de iPad pot confirma aceasta problema? Dar utilizatori de iPhone/iPod Touch? Eu personal nu am avut neplacerea de a ma intalni cu ea.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mU_JCEUx1GE[/youtube]