Prima Pagina Apple iPad Mini – tableta iPad cu ecran de 7 inch?

iPad Mini – tableta iPad cu ecran de 7 inch?

In caz ca nu stiati Steve Jobs nu este tocmai un fan al tabletelor de 7 inch iar in conferinta pentru prezentarea rezultatelor financiare ale companiei Apple a declarat ca tableta Samsung Galaxy Tab nu va avea acelasi succes precum tableta iPad datorita ecranului de 7 inch. Steve Jobs considera ca tabletele cu ecrane de 7 inch nu sunt potrivite pentru navigare pe internet/pentru citit carti sau folosit o aplicatie. Contrar celor spuse de Steve Jobs acum cateva luni, unele surse, din interiorul unor fabrici producatoare de componente pentru Apple, sustin ca in prima parte a anului 2011 s-ar putea sa asistam la lansarea unei tablete iPad cu ecran de 7 inch.

“Having different sizes expands the market and makes it appeal to more people,” said Kaufman Bros analyst Shaw Wu.

A smaller iPad would be a departure as Apple Chief Executive Steve Jobs has publicly rejected the idea of such a device in October.

Wu said that while Jobs has a history of throwing Apple watchers off the scent of a good rumor — most famously when he derided the idea of iPods that play videos — Apple has also worked on many prototypes that never see the light of day.

Nu ar fi neobisnuit ca Apple sa lanseze o tableta cu ecran de 7 inch chiar daca Steve Jobs s-a opus acum cateva luni acestui model de tablete. Practic acest nou model ar largi foarte mult baza de posibili clienti deoarece noul model ar fi in primul rand mai ieftin decat actualul si in al doilea rand i-ar atrage pe cei care considera ca tableta iPad este mult prea mare si impractica.

 • Si karaoke cum faci pe 7 inch?:))

 • dave

  Ar fi interesant, sa scoata o tableta de 7’…in sensu ca… as vrea sa vad cum s-ar scoate Steve…odata ce a facut public faptu ca… 7 inch nu e destul pentru o tableta. 😀

 • Tigris Regalis

  Deși improbabile, aceste speculații nu vor dispărea prea ușor, atâta timp cât concurența insistă cu acel format și analiștilor financiari li se pare logic ca fiecare să-l imite pe celălalt. Dar Apple merge pe propriul drum.

 • Mihai

  Avantajele tabletei de 7 inches sunt multe…

  – o sa fie, logic, mai ieftina. 400$ probabil.

  – e bine sa ai de ales. Unii vor ecran mare altii vor portabilitate.

  – nu iti place, nu cumperi. Dar sigur se va vinde in draci.

  Steve Jobs a mai indus concurenta in eroare… spunea odata ca e o prostie sa pui VIDEO pe ipod classic. Si dupa un an a pus!

  Plus ca motivele lui Jobs sunt artificiale. Daca ecranul de 7 inches e mic… ce mai zici de ipod touch?

 • Pingback: Tweets that mention iPad Mini - tableta iPad cu ecran de 7 inch? -- Topsy.com()

 • Mihai

  A few other Apple / Steve Job promises:

  Apple has no intention of buidling a tablet device.
  Apple has no intention of building a cell phone.
  Apple has no interest in offering cloud services.
  Apple has no interest in touch screen technology.

 • Yeah, e posibil sa apara si un model de 7 inch. Eu as vrea unul asa, ar fi mai ieftin si ar “pune la colt” Galaxy Tab-ul.

 • Cashix

  Ar avea sens,modelul de 7″ sa pastreze rezolutia ipad-ului actual iar cel de 9″ sa aiba un “retina display” 🙂

 • Good point, ar fi tare una de 9 inch cu Retina Display. Acum chiar ma gandesc ca Apple ar pute aface o asemenea chestie, e stilul lor.

 • coldone

  Se cam bat in cap strategiile apple. Adica pt iphone primeaza portabilitatea in fata unui ecran mai mare, in timp ce la tableta e invers.

 • Mircea Mihai

  Este total imposibil pentru ca Apple nu ar lua-o de la capat cu aplicatiile. IPad-ul a aparut din aprilie si nici macar acum y mess sau skype nu ruleaza nativ…