iPad Mini – tableta iPad cu ecran de 7 inch?

In caz ca nu stiati Steve Jobs nu este tocmai un fan al tabletelor de 7 inch iar in conferinta pentru prezentarea rezultatelor financiare ale companiei Apple a declarat ca tableta Samsung Galaxy Tab nu va avea acelasi succes precum tableta iPad datorita ecranului de 7 inch. Steve Jobs considera ca tabletele cu ecrane de 7 inch nu sunt potrivite pentru navigare pe internet/pentru citit carti sau folosit o aplicatie. Contrar celor spuse de Steve Jobs acum cateva luni, unele surse, din interiorul unor fabrici producatoare de componente pentru Apple, sustin ca in prima parte a anului 2011 s-ar putea sa asistam la lansarea unei tablete iPad cu ecran de 7 inch.

“Having different sizes expands the market and makes it appeal to more people,” said Kaufman Bros analyst Shaw Wu.

A smaller iPad would be a departure as Apple Chief Executive Steve Jobs has publicly rejected the idea of such a device in October.

Wu said that while Jobs has a history of throwing Apple watchers off the scent of a good rumor — most famously when he derided the idea of iPods that play videos — Apple has also worked on many prototypes that never see the light of day.

Nu ar fi neobisnuit ca Apple sa lanseze o tableta cu ecran de 7 inch chiar daca Steve Jobs s-a opus acum cateva luni acestui model de tablete. Practic acest nou model ar largi foarte mult baza de posibili clienti deoarece noul model ar fi in primul rand mai ieftin decat actualul si in al doilea rand i-ar atrage pe cei care considera ca tableta iPad este mult prea mare si impractica.