Ce ne asteapta de la Dev Team pana la Craciun

Desi Dev Team a scos o solutie de decodare acum cateva saptamani, doar o parte dintre posesorii de iPhone o pot folosi si doar o parte dintre cei care o pot folosi au facut acest lucru deoarece solutia implica anumite riscuri pe care nu toti doresc sa si le asume. La scurt timp dupa lansarea acestei solutii de decodare, Dev Team a anuntat ca se concentreaza pe alta pentru iPhone 4 deoarece exista cateva milioane de posesori de terminale iPhone 4 care nu le pot folosi pentru ca fie au facut update la un baseband nedecodabil fie au cumparat telefonul cu acest baseband. Indirect MuscleNerd a recunoscut ca echipa incearca sa scoata aceasta solutie de decodare pana de Craciun insa deocamdata totul e nesigur.

A doua mare problema este solutia de untethered jailbreak pentru iOS 4.2.1, solutie care se lasa asteptata desi initial Dev Team spunea ca ea ar fi disponibila la scurt timp dupa lansarea acestei noi versiuni a iOS. comex lucreaza la dezvoltarea acestei noi solutii insa Dev Team lucreaza in paralel la o a doua solutie ce ar putea fi disponibila inaintea celei pregatite de comex insa va necesita un SHSH pentru iOS 4.2 beta 3. Si in cazul acestei solutii de back-up termenul pentru lansare este ziua de Craciun, insa din nou nimic nu e sigur.

Al treilea proiect al Dev Team este o solutie ce va permite un downgrade de baseband pentru toate modelele de iPhone, adica indiferent daca aveti un iPhone 3G/3GS sau 4 veti putea face downgrade de baseband la o versiune decodabila in momentul de fata.

Dev Team lucreaza la aceaste solutii in continuare si daca totul merge bine ele vor fi disponibile, dupa cum am spus deja, inainte de Craciun.