Prima Pagina Apple Microsoft intra in razboiul tabletelor!

Microsoft intra in razboiul tabletelor!

Apple castiga miliarde de dolari de pe urma tabletei iPad si majoritatea marior producatori de gadget-uri incearca de cateva luni bune sa produca dispozitive cel putin la fel de competitive precum tableta iPad. Din pacate pana acum doar Samsung s-a dovedit a fi n adversar pe masura “fortei” celor de la Apple deoarece a resusit sa produca nu unul ci 2 dispozitive care au facut competitie iDevice-urilor si vorbim aici despre Samsung Galaxy Tab si Samsung Galaxy S.

Bun, daca Samsung a putut concura cu Apple, Microsoft de ce nu ar putea face acelasi lucru? Doar vorbim despre o companie mult mai mare cu mult mai multe resurse la dispozitie plus un sistem de operare pentru terminale mobile foarte interesant. An dupa an Microsoft a incercat sa reinventeze piata tablet PC-urilor insa din pacate niciunul dintre ele nu a avut un impact la fel de puternic precum tableta iPad si sincer sa fiu nu consider ca anul acesta situatia va fi diferita.

Next month, at the 2011 Consumer Electronics Show in Las Vegas, Microsoft will present a slew of new slates that it hopes will offer some competition to the Apple iPad, which has quickly become the leader in this market.

According to people familiar with Microsoft’s plans, Steve Ballmer, Microsoft’s chief executive, is expected to  announce a number of these devices when he takes the stage at C.E.S., showcasing devices built by Samsung and Dell, among a number of other manufacturing partners.

Noua tableta a celor de la Microsoft va fi anuntata luna viitoare in cadrul conferintei internationale CES, va rula Windows Phone 7 si desigur ca ar trebui sa ne uimeasca pe toti. Surse din interiorul Microsoft sustin ca tableta ne prezenta o noua viziune asupra modului in care ar trebui sa arate acest gen de produse si Microsoft este sigur ca va avea succes.

 • Bupsy

  Am incredere in microsoft

 • Tigris Regalis

  @zaone: MS nu intră, ci se află de la început în “războiul tabletelor”, concurând de-a lungul timpului cu dispozitive oferite de Apple (Newton MessagePad), Palm ș.a., de fiecare bucurându-se de prea puțin succes, ultimele sale tentative fiind chiar eșecuri masive (Origami / UMPC, Surface sau SlatePC), care nu s-au vândut decât în câteva exemplare.

  Noile dispozitive nu sunt decât o nouă încercare patetică de a relansa Windows 7 (versiunea pentru desktop, nu cea pentru telefoane WP7!) ca sistem de operare pentru tablete, noutatea constând într-un nou layer pentru touchscreen-uri. Jalnic!

 • Tigris Regalis

  @Bupsy: LOL, la ce “succese” au înregistrat până acum în acest domeniu, este foarte amuzant ce spui! 😀

 • Bupsy

  Eu astept cu sufletul la gura orice tableta care se dovedeste a fi buna, dar nu-mi doresc una de la Apple pt ca nu are flash si sunt prea multe restrictii.

 • Tigris Regalis

  @Bupsy: Păi e un avantaj că nu are flash care să încetinească sistemul și să-l prăbușească din când în când, care să prelungească durata de încărcare a paginilor de web din cauza reclamelor flash și din cauza încărcării reclamelor să mai genereze și trafic suplimentar, pe care eventual ajungi să-l plătești tot tu. Altfel de ce crezi că sunt așa de căutate plugin-urile “no-flash” pe PC?

  Iar dacă ai nevoie disperată să vezi câte un clip flash pe iOS, “there’s an app for that” (chiar mai multe).

  Și până la urmă nici alte sisteme de operare mobile nu au suport de flash complet, ci în cel mai bun caz o improvizată versiune beta cu multe probleme. Nu este ceva ce ți-ai dori să folosești zilnic.

  Cât despre restricții, nu mi se pare că sutele de mii de aplicații din AppStore ar crea o astfel de senzație, din contră.

  Decât un OS inferior, cu suport catastrofal de flash și aplicații puține, primitive sau pline de addware, cred că este oricând de preferat iOS.

 • Tigris Regalis

  @zaone: Am constatat că sunt interzise pe site cuvintele:
  p o p u l a r (și derivatele)! De ce?! :-O

 • Bupsy

  Prefer ceva de la microsoft cu internet explorer sa pot vedea programe online si filme online cu subtitrare.

 • @Tigris Regalis: Pentru ca pupular contine pu** care e cenzurat.

 • Tigris Regalis

  @Bupsy: Mai există utilizatori de IE? Wow! Nu pot să cred că încă n-ai descoperit alternativele. Cât pentru filme cu subtitrare, există destule apps.

 • Tigris Regalis

  @zaone: Da’ asta chiar e exagerat!!! Cui i-ar fi trecut prin minte să scornească așa o legătură? Cântăreții de muzică “etnică” (trebuie să evit cuvintele “de rușine”, nu-i așa?) ar trebui să se simtă rușinați de cum li se spune, probabil și povestitorii de basme “din popor” sau participanții la serbări “ale poporului” … :-0

 • Pluginul pentru spam, el s-a gandit la legatura aia. I love it, ma protejeaza de zeci de comentarii spam zilnic.

 • volt

  mai nu stiu de voi dar eu pe ipad rulam splashtop ca sa intru pe compul meu pentru navigare/filme/muzica sincer imi placea mai mult decat ios:)) chiar nu stiu ce are lumea cu windows 7 e ok si pentru interfata touch,acuma ca programele nu sunt facute pentru touch asta e alta treaba:-??

 • glm

  @volt, nu “lumea” are ceva cu win7 care este cel mai p o p u l a r sistem de operare ci tigris are capsa pusa pe windows de orice fel, are o trauma veche si cronica…

 • Tigris Regalis

  @zaone: Doar plugin-ul ăla nu s-a scris și configurat singur, nu? Cineva a avut imaginația suficient de bogată pentru a face acele legături! IMHO ar trebui ajustat nițel, că această limitare e chiar ridicolă. Nu cred că sunt prea multe spam-uri cu reclame la cântece, basme sau petreceri …
  p o p u l a r e !

 • O fi avand nevoie dar eu habar nu am ce sa ii fac, nu are interfata grafica nu are nimic, pur si simplu blocheaza.

 • Tigris Regalis

  Nici ” p o p u l a ț i e ” nu merge! LOL! Poate mă mai gândesc la câteva cuvinte … delicate, să pun filtrul caraghios la încercare … dar mai bine o lăsăm pe altă dată, că văd că deja și-a făcut apariția trollul de serviciu și nivelul limbajului din comentarii oricum va avea de suferit din cauza aceasta. 😉