SHAtter ar fi ajuns in mainile celor de la Apple, probleme cu viitoarele solutii de jailbreak?

14

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/Stevesn0w/statuses/14847990388752385"]

Se pare ca de cateva luni exista un scanadal in comunitatea jailbreak-erilor, scandal care are legatura cu divulgarea(secreta) a codului sursa apartinand exploit-ului SHAtter pe care Chronic Dev Team urma sa il foloseasca pentru a face o solutie de jailbreak pentru iOS 4.1. Divulgarea acestui exploit a avut loc la scurt timp dupa lansarea limera1n si unii dintre dezvoltatorii de solutii de jailbreak dau vina pe iH8sn0w pentru ca i-ar fi incredintat unui anumit hacker, cunoscut sub de numirea de iHaz3, codul sursa.

Acum se pare ca respectivul cod susa ar fi ajuns si in mainile celor de la Apple, insa nu este public si acest iHaze ameninta ca il va publica in curand. Daca acest exploit nu a ajuns in mainile celor de la Apple atunci el va putea fi folosit in viitor pentru a face jailbreak viitoarelor iDevice-uri, insa daca a ajuns in mainile celor de la Apple atunci este inutilizabil pe viitor. Marea problema in momentul de fata sta in faptul ca iHaz3 ameninta ca il va publica si deocamdata toata lumea incearca sa il opreasca pentru ca daca o va face atunci Dev Team va trebui sa caute alt exploit pentru iPad 2 si iPhone 5.

[b[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/p0sixninja/status/14792922293600257"]p>

Cei de la Chronic Dev Team, foarte suparati pe intreaga problema, ameninta ca vor apela la organele judiciare americane pentru a aduce in fata justitiei orice persoana care divulga acest exploit. Sincer sa fiu mi se pare nu numai deplasata ci si hilara aceasta amenintare, dar ma rog e alegerea lor.

De ce este important acest scandal? Am spus si mai sus, daca acel cod sursa este deja la Apple sau va ajunge acolo dupa publicare atunci Dev Team/comex vor trebui sa caute alte solutii pentru a ne permite sa facem jailbreak viitoarelor iDevice-uri.