Video: AirPlayer aduce AirPlay intre iPhone si Mac

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hQg046aoV9Y[/youtube]

Functia AirPlay din iOS 4.2.1 ne da posibilitatea de a face streaming video de pe iDevice-urile noastre catre Apple TV, sisteme audio compatibile sau orice alte dispozitive acceptate de Apple. Din pacate aceasta functie nu functiona intre iDevice-uri si Mac-uri pana ieri cand a fost publicat un mic tweak numit AirPlayer care aduce si aceasta functionalitate pentru posesorii de Mac. Practic deschideti acest tweak, il activati, porniti un film pe iPhone, selectati functia AirPlay apoi Mac-ul vostru si filmul va rula direct pe ecranul Mac-ului.

What AirPlayer does is create and advertise a custom Bonjour AirPlay service that pretends to be an Apple TV. Bonjour is Apple’s zero configuration networking solution for allowing devices and applications to communicate with each other over local area networks. When Apple created AirPlay, it basically set up a new way for Apple TV to interact with iOS using Bonjour communications.

Acest mic tweak ar putea functiona si pe Windows, cel putin in teorie, si sper ca un developer sa gaseasca o metoda de a il porta si pe cel mai folosit sistem de pe planeta deoarece ne va da posibilitatea sa folosim aproape orice laptop/desktop pentru a vedea filme de pe iDevice-uri. Pana una alta puteti testa AirPlayer pe Mac-ul vostru dupa ce descarcati aplicatia de aici.

AirPlayer functioneaza doar pe Mac deci nu trebuie sa faceti jailbreak dispozitivului vostru pentru a il putea folosi, practic nu trebuie sa faceti nimic altceva in afara de a il deschide si a il rula pe Mac.