iPhone 4. Comparatie intre ofertele operatorilor. De unde merita achizitionat.

Incepand de aseara cei trei mari operatori de telefonie mobila din Romania : Orange, Cosmote si Vodafone, au iPhone 4 in ofertele proprii asa ca putem in sfarsit sa facem o comparatie intre ofertele pentru acest terminal in Romania. Din start va spun ca in ceea ce priveste achizitionarea terminalului factory unlocked cu abonament sau fara, Cosmote are cea mai buna oferta. Anyway, sa vedem ce ofera fiecare operator in parte:

Orange

Orange are doar 2 abonamente speciale pentru iPhone : pantera 29 si pantera 49. Aveti mii de minute in retea, sute de minute in toate retelele nationale, SMS-uri cat nu puteti consuma si maxim 75 de MMS-uri pentru abonamentul pantera 49. In ceea ce priveste internetul mobil, pentru pantera 29 Orange ofera internet nelimitat in limita a 1Gb cu scaderea vitezei dupa depasirea acestui trafic; pentru pantera 49 aveti internet nelimitat cu viteza normala in primii 1.5 Gb si viteza redusa dupa depasirea lor. Pentru al doilea abonament Orange oferta gratuit optiunea modem deci veti putea face internet tethering fara nici o problema.

Preturile pentru terminale sunt destul de mari, totusi in cazul incheierii unui abonament pe 2 ani cel mai ieftin terminal iPhone ajunge la 169/269€.

La Orange puteti asigura terminalul vostru impotriva accidentelor, asigurarea costand 1.95€ lunar

Vodafone

La vodafone avem 3 abonamente speciale pentru iPhone 3GS/4 de 19/39/59€ denumite sugestiv iPhone 500/1GB/1,5GB. Sincer sa fiu preturile imi amintesc de abonamentele lansate anul trecut de Orange pentru iPhone 4 si nu pot decat sa ma gandesc la faptul ca Vodafone s-a inspirat de acolo. Minute in retea/nationale si SMS/MMS-uri aveti din plin la toate abonamentele, si daca uitati atent la oferta Orange vs Vodafone veti observa ca Vodafone si-a facut abonamentele pentru a fi intre cele ale Orange insa sub cele ale Cosmote.

In ceea ce priveste oferta de internet, imi pare rau sa o spun dar Vodafone a facut niste abonamente foarte scumpe cu trafic putin si daca depasiti traficul suplimentar trebuie sa platiti 0.05 centi pentru fiecare MB consumat.

In ceea ce priveste preturile terminalelor, cel mai scump iPhone 4 il veti gasi la Vodafone, exceptie fac persoanele care au abonamentele Vodafone Pentru tine deoarece ei vor avea posibilitatea de a achizitiona terminalele la cele mai mici preturi din Romania.

La Vodafone puteti asigura terminalul vostru impotriva accidentelor, asigurarea costand 4.99€ lunar, o suma exagerata si mult mai mare fata de ce ofera Orange.

Vodafone vinde terminalele si fara conectare la 700/820€.

Cosmote

Pentru lansarea iPhone 4 Cosmote a pregatit 3 abonamente speciale : Discover, Explore si Adventure la preturi de 18.60/28.52/48.36€ lunar. Abonamentele sunt destul de bine proportionate, minute/SMS-uri in retea cat cuprinte minute nationale/MMS-uri in valori identice si trafic de internet de la 1 la 2.5Gb. Marea problema cu traficul pe intenet de la Cosmote este ca dupa depasirea sa veti fi taxati cu 0,0036 €/MB deci nu exista posibilitatea de a reduce viteza si de a il pastra nelimitat. Partea buna este ca la Cosmote aveti optiunea internet tethering gratuita, deci puteti folosi telefonul pe post de modem fara probleme.

In ceea ce priveste preturile terminalelor Cosmote vinde cel mai ieftin iPhone cu 739 RON adica 172€ deci mai scump decat Orange si mai ieftin decat Vodafone insa marele bonus la Cosmote il reprezinta faptul ca terminalele sunt factory unlocked. Aseara Germanos/Cosmote au avut pentru 3 ore preturi promotionale pentru iPhone 4, clientii reusind sa achizitioneze iPhone 4 factory unlocked cu doar 2300 lei.

Cititi acest articol in legatura cu terminalele vandute de Cosmote!

Inca un plus in dreptul celor de la Cosmote il reprezinta faptul ca vand terminalele fara conectare, spre deosebire de Orange care nu face inca acest lucru. La Cosmote terminalele iPhone 4 de 16/32GB costa 2750/3200 RON, deci sunt mai ieftine decat la Vodafone.

E greu sa spui care dintre cei 3 operatori are o oferta mai buna si nu as vrea sa ma pronunt deoarece fiecare are propriile bonusuri pentru folosirea terminalului cu abonamentul achizitionat. Parerea mea este ca fiecare trebuie sa isi aleaga abonamentul dupa propriile necesitati, deci o recomandare din partea mea in acest sens ar cantari prea putin daca nu se potriveste cu nevoile voastre.

Recomandarea mea este sa studiati bine ofertele si va recomand sa achizitionati un terminal iPhone 4 decodat chiar daca pretul este mult mai mare. Daca terminalul este decodat aveti posibilitatea de a il folosi cu orice operator, cu orice abonament deci nu veti fi limitati de abonamentele de mai sus. Desigur ca fiecare isi alege abonamentul/operatorul in functie de numerele din agenda deci oricum ar fi alegerea e mai mult decat subiectiva.

[poll id=”38″]

27 COMENTARII

  1. incepand de ieri,iphone 4 lipseste din oferta orange,mai au doar 3gs la vanzare online.probabil au asteptat ofertele cosmo si vodaf,si acum opereaza ceva modificari si ei.hai sa vedem cu ce sar la cap.

  2. Asigurarea la Orange e 1,95 euro pe lună. Sunt cu polița în față. Eu l-am asigurat la cumpărare. Totuși dacă îl asiguri mai târziu, mi-a zis vânzătoarea, costă mai mult. Poate atunci e 2,95.

  3. @zaone da, “daca ai un telefon de maxim 6 luni”. Dar dacă te asiguri când îl cumperi e 1,95. Acuma chiar m-am uitat pe poliÈ›a de asigurare. Crezi că inventez? Èši-aÈ™ trimite o poză, dar deasupra preÈ›ului scrie nr de telefon È™i sub codul clientului È™i nu am cu ce să le È™terg acuma.

  4. Din micul meu tabel facut in OpenOffice Calc disponibil aici trag urmatoarea concluzie:

    Dintre cei 3 operatori Cosmote are atat la abonamentul de 1 an cat si la cel de 2 ani cel mai mic pret la iPhone 4 de 16 GB, ar iesi si la o perioada de 2 ani dar e cu ~4 euro mai scump fata de Vodafone. Per ansamblu ei par sa aiba cel mai bun pret, asta cel putin deocamdata pana nu isi modifica si Orange lista de preturi. 🙂

    Daca ar fi sa imi iau un iPhone 4 ar fi de 16GB si l-as lua fara sa ma gandesc la liber de la Cosmote. 😛

  5. Eu am iPhone 4 de la Orange comparat cu 169 euro tva inclus. A trebuit activata optiunea Smartphone pt 2anipeste abonamentul de 2 euro/luna (abonament business de grup). In total, dupa 2 ani ma ajunge telefonul 400 euro cu tva inclus. Eu zic ca e cel mai bun pret si e in rate…:)

  6. Asa mi-am luat si eu 3GS-ul si ajung ca dupa cei 2 ani sa fi dat doar ~1.400 lei in loc de cat o fi pretul complet. 🙂 Astept oferta celor de la Orange. Trebuie sa scoata una mai ales acum cu lansarea iPhone 4 la Cosmote si Vodafone.

  7. La 3gs am platit 299 euro tva inclus insa nu m-au obligat la nicio optiune pe langa, la acea vreme…, adik atat am dat pe tel.

  8. Noi facem speculatii in legatura cu o noua oferta Orange ca nu mai exista iphone 4 pe stoc.
    Insa,tarifele sunt pe site. Poate nu mai au telefoane ,vor aduce alt lot si preturile vor ramane la fel.oricum vom vedea.

  9. referitor la stoc … se pare ca dupa lansarea Voda si Cosmote au crescut brusc vanzarile si au ramas fara stoc. cei de la Orange Shop din Mosilor zic ca e posibil ca lumea sa fi asteptat lansarea de la competitie pentru a vedea oferta … dar diferentele fiind foarte mici …