Prima Pagina Android Apple lucreaza la un sistem de navigatie pentru iPhone

Apple lucreaza la un sistem de navigatie pentru iPhone

Google are propriul sistem de navigatie pentru terminalele dotate cu Android si sincer sa fiu este unul foarte foarte bun care are practic toate functiile unei aplicatii facute de firme mari precum TomTom, Navigon sau iGo. Apple are in iOS doar aplicatia Maps care se bazeaza pe hartile celor de la Google si are foarte putine features pentru un smartphone precum iPhone-ul. Recent compania a publicat 4 anunturi in care anunta ca doreste sa angajeze 4 ingineri de software si cei de la AppleInsider considera ca acesti noi 4 ingineri vor face parte dintr-o echipa care va dezvolta un nou software de navigatie pentru iOS.

The hires, and the mention of navigation software, could signal that Apple is gearing up to build its own personal navigation tools into the iOS mobile operating system. Apple’s chief competitor in the mobile space, Google, introduced its own turn-by-turn software for Android devices over a year ago.

Privind obiectiv situatia, aplicatia Maps e destul de slaba iar un nou software cu mult mai multe functii este mai mult decat necesar pe iDevice-uri. Apple stie acest lucru, Apple lucreaza de ceva vreme la aceasta noua aplicatie acum ramane sa vedem cand se va hotara sa o implementeze in iOS.

 • giorgica

  mie nu imi merge igo pe iphone 4 cu soft 4.1 jailbreaked intru in app si iese imediat. la fel si pe un iphone 3g cu 4.2.1 jailbreaked aceeasi problema. stie cineva daca este de la igo sau?

 • Au si cumparat anul aste 2 firme care se ocupau cu asa ceva, deci au intentii serioase.

 • nu ar fi rau sa avem si un iMap 🙂 si cu o conexiune la net minima spre zero.. de multe ori esti limitat de retea pt harta, noroc cu igo.

 • Daca aplicatia e cracked atunci problema e de la aplicatie.
  Indiferent ce aplicatie au de gand sa faca, problema principala este modul in care va functiona in Romania.

 • Pingback: Tweets that mention Apple lucreaza la un sistem de navigatie pentru iPhone -- Topsy.com()

 • Tigris Regalis

  Probabil va fi introdusă în iOS 5, lucrează de ceva timp la ea și au și preluat companii cu soft performant din domeniu.

  Cât despre România, problema sunt hărțile rutiere defectuoase. Practic hărțile oficiale sunt depășite, unele porțiuni n-au mai fost actualizate din vremea cadastrului general de la începutul anilor ’70, iar dezvoltatorii își creează / achiziționează diverse hărți pe baza muncii unor topografi independenți, cu variații unul față de altul. Chiar și hărțile Google, chiar dacă s-au îmbunătățit mult în ultima vreme, au încă destule probleme.

  Apoi mai sunt problemele infrastructurii rutiere dezastruoase (softul nu știe starea drumurilor, el presupune că toate drumurile de pe hartă sunt la fel de bune și te trimite pe trasee pe care niciun localnic nu le-ar recomanda) și a traficului (nu există surse oficiale în timp real despre starea traficului și te trezești pe traseele cele mai scurte ca distanță, dar și cele mai aglomerate), unde Romania mai are mult de recuperat.

 • Romania plina de probleme ….

 • B06DAN

  giorgica incearca mai multe versiuni. La mine merge igo romania si igo europa pe 3gs 3.1.3 si iphone 4 cu 4.1 si a mers si la 3g 3.0

 • dode

  Pai de ce credeti ca Tom-Tom tatal GPS-urilor nu are harta decat tranzit pentru romania?
  Este considerata ca si tara necivilizata si de aceea nu fac pentru Ro.
  Asa au spus ei, sony si altii.

 • Tigris Regalis

  Nu că ar fi “necivilizată” în sine, ci există multe lipsuri (hărți vechi, incomplete sau contradictorii și lipsa informațiilor despre starea drumurilor și trafic) pe care producătorii de aplicații de navigare nu se grăbesc să le suplinească, mai ales că piața căreia i s-ar adresa aplicația cu hărți românești ar fi mică (se cumpără puțin și se piratează mult), deci nu li se merită efortul.