Sondaj: Cosmote spala rusinea, decodeaza terminalele iPhone 4. Tu de la care operator l-ai achizitionat?

Daca ati citit zaone.ro ieri atunci cu siguranta stiti deja ca terminalele iPhone 4 comercializate de Cosmote/Germanos ar fi trebuit sa fie factory unlocked insa in realitate erau codate pe Cosmote. Cei care l-au achizitionat s-au revoltat, au luat legatura cu Cosmote si aseara in jurul orei 00:00 a aparut un Carrier Bundle update in iTunes si toate terminalele au fost ca prin minune decodate. Desi aceasta problema a fost pusa in seama celor de la Cosmote, totusi e posibil ca problema sa nu fie de la ei ci de la Apple avand in vedere ca la ora 12 noaptea a aparut in iTunes un carrier bundle update. Oricum, indiferent a cui a fost vina, Cosmote va ramane cu rusinea unei lansari cu probleme.

Cei care au achizitionat un iPhone 4 de la Vodafone nu s-au confruntat cu asemenea probleme deoarece terminalele respective sunt codate in reteaua Vodafone, sunt mai scumpe decat cele de la Cosmote si pentru a le decoda va trebui: fie sa asteptati o solutie de unlock de la Dev Team, fie sa platiti o anumita suma de bani celor de la Vodafone.

Totusi, ambii operatori au inregistrat vanzari “bunicele” ieri asa ca ma simt dator sa va intreb de unde v-ati achizitionat terminalele.

Am inclus in poll si optiunea “Orange” insa va rog sa nu o bifati decat daca ati achizitionat ieri/acum 2 zile un terminal iPhone 4 de la ei in urma analizarii ofertei celorlalti 2 operatori.

[poll id=”39″]