Prima Pagina Apple Efectul reducerii oferite ieri de Vodafone pentru terminalul iPhone 4

Efectul reducerii oferite ieri de Vodafone pentru terminalul iPhone 4

Joi, 16 decembrie la ora 23:50, Vodafone publica oferta pentru terminalul iPhone 4, probabil unul dintre cele mai dorite terminale din oferta curenta a operatorului. La cateva minute dupa publicarea ofertei apar si primele semne de nemultumire cu privire la preturile practicate de operator, totusi lansarea are loc intr-un cadru oarecum vesel la magazinul din Bld. Magheru. Dupa un weekend, in care probabil cei din conducerea operatorului au citit vibe-ul negativ venit de prin majoritatea mediilor de socializare online, Vodafone anunta ca reduce pretul de achizitie al terminalului iPhone 4 cu 50€ respectiv 100€ insa abonamentele raman la fel.

Acum incepe partea interesanta, desi Vodafone a redus preturile de achizitie a terminalelor sale aparent sub cele ale concurentei, in realitate abonamentele sunt cele mai scumpe si pretul final al terminalului este cu aproximativ 20% mai mari decat  la Orange/Cosmote. Aceasta teorie se aplica doar la abonamentele 39/59€ de la Vodafone unde datorita abonamentelor scumpe pretul final este mult mai mare. In cazul abonamentului de 19€ diferenta dintre pretul final al unui terminal luat de la Vodafone vs unul luat de la Cosmote este de doar 2€ in favoarea celor de la Cosmote. Preturile de achizitie ale celor de la Vodafone sunt doar cu cateva zeci de lei mai mici decat cele ale Cosmote insa la Cosmote aveti terminale factory unlocked, deci parerea mea este ca oferta e mai buna la Cosmote.

Lasand la o parte “bataia” in privinta preturilor, sa ne gandim putin la clientii care au stat in frig joi noapte pentru a achizitiona un terminal iPhone 4/au facut comenzi in magazinul online Vodafone pentru terminale la preturi cu 50/100€ mai mari decat cei care o fac astazi. Le va oferi Vodafone vreun fel de compensatie datorita acestei reduceri? Posibil, asa ar fi logic si eu cred ca Vodafone o va face. Va avea Vodafone de suferit de pe urma acestei miscari? Probabil ca da, au avut o oferta gresita si au incercat sa o corecteze fara sa tina cont de persoanele care au achizitionat deja respectivele terminale. Sincer sa fiu consider ca problema celor de la Cosmote cu terminale decodate vandute ca si factory unlocked, care in final s-a dovenit a fi din vina celor de la Apple, paleste in fata miscarii facute de Vodafone.

 • mariusic8

  ia zapacit pe toti cosmote,lea rupt gura,si o sa iasa cu alta oferta,vodafone sunt varzoi.

 • True that, nu ma asteptam la asa ceva de la Cosmote.

 • Nu cred ca Vodafone va oferi vreo reducere pentru cei care au asteptat la deschidere. Doar Apple face asta. Din punctul lor de vedere, Vodafone vrea doar sa aiba profituri cat mai mari, dupa ce si-au dat seama ca nu o sa vanda iPhone-ul la preturile initiale, in conditiile ofertelor concurentei.
  Dar in fond, de ce ar face cineva abonament la Vodafone ? Niciodata nu am inteles asta. Majoritatea numerelor din agenda personala a oricui din tara asta sunt numere Orange, internetul mobil e la fel de bun ca la Vodafone, iar preturile la abonamente si tarifele la net sau telefonie sunt mai mici la Orange.
  Deci, pana la urma, de ce ?

 • Cata

  eu deja am cosmote si ieri dimineata m-a sunat o tipa sa imi spuna ca imi face reducere 150euro la telefon daca prelungesc contractul

 • Alexandru

  Am primit oferta personalizata ( business ) astazi pe Vodafone, la extraoptiunea de date 11.99 euro i4 ma costa 199 euro, preturi cu TVA.
  Avand in vedere ca imi anulez optiunea veche de 7 euro abonament date platesc in plus 5 euro dar primesc 500 MB in plus.
  Cu punctele care le am practic platesc pe i4 exact 50 euro….daca imi vand si 3GS-ul deja raman si cu bani :))
  Spunea cineva mai sus ca toate numerele din agenda sunt Orange, la mine este exact invers marea majoritate a contactelor sunt pe Vodafone asa ca imi convine sa raman la ei.

 • @serban este doar opinia ta.
  La mine 90 % din numere sunt pe vodafone. Si nu as mai trece in veci la orange.
  Acoperire buna, si servicii cat de cat calitative. Fata de orange..
  Dar este doar opinia mea.
  Oricum vodafone va suferi dupa miscarile astea negandite.

 • Stefan

  Nu vreau sa iau partea nimanui dar cosmote ii ajunge din urma cu pasi repezi pe ambii operatori, si daca o tine tot asa s-ar putea sa ii si depaseasca. Internetul prin 3g se misca foarte bine la cosmote.

 • Andrei31

  Eu am agenda 80% Orange si sunt in Bucuresti si am peste 300 de contacte in agenda.
  Net-ul de la Cosmote este normal sa se miste bine pentru ca pana acum nu au oferta de internet pe mobil…so reteaua de date este destul de libera. Asa a fost si la RDS la inceput…dar acum lumea s-a dumirit…

  Oferta Cosmote este una buna…dar nu rupe gura targului. Pana la urma Orange e singurul care ofera NELIMITAT pe iPhone iar aplicatiile de pe iPhone nu au nevoie de viteza foarte mare in afara de youtube HD…

  Ofertele sunt echilibrate si decide agenda care e mai buna….eu daca as ytece pe Cosmote as plati muuult mai mult

 • Tudor Fratila

  Vodafone zice “Salut! Toti utilizatorii care au achizitionat un iPhone 4 la pretul initial vor primi o compensatie in concordanta cu noua oferta. Multumim!”

 • the1

  Ce abonament aveai, cata? Adica il iei cu 150 euro mai putin fata de care pret?

 • Pingback: Vodafone compenseaza clientii care au achizitionat iPhone 4 la vechea oferta()

 • Cata

  am abonament de 11 euro, acum am venit de la ei imi fac reducerea asta daca imi fac abonamentul cel mai mare daca fac la abonamentul de 18,6 am 60 de euro reducere dar la prelungire telefonul costa 2239 daca imi inchid ab si fac altul si pierd si numarul il iau la 1749,
  vai de mama lor