Prima Pagina Apple Steve Jobs, omul anului si ”The american dream”

Steve Jobs, omul anului si \”The american dream\”

Asa l-a numit presedintele SUA Barack Obama pe Steve Jobs, presedintele companiei Apple, facand referire la modul in care Steve Jobs a reusit sa ridice Apple pe culmile gloriei dupa revenirea sa in fruntea companiei. Obama a declarat intr-un interviu dat unui reporter ca americanii ar trebui sa celebreze bogatia deoarece face parte din “capitalism” si dorinta de imbogatire au adus natiunea americana unde este astazi(and that is not good).

We celebrate somebody like a Steve Jobs, who has created two or three different revolutionary products. We expect that person to be rich, and that’s a good thing. We want that incentive. That’s part of the free market.

Aceasta declaratie a presedintelui Obama vine dupa ce revista Financial Times l-a declarat pe Steve Jobs “persoana anului” punand accent pe faptul ca tableta iPad a fost un punct de cotitura in evolutia companiei Apple. Tableta iPad este vazuta ca fiind unul dintre cele mai revolutionare produse de Apple vreodata sub conducerea lui Steve Jobs, acesta fiind creditat pentru modul in care a fost conceputa tableta.

A rebuttal of F. Scott Fitzgerald’s much-quoted aphorism that there are no second acts in American life does not come more decisively than this,” wrote Richard Waters and Joseph Menn. When Steven Paul Jobs first hit the headlines, he was younger even than Mark Zuckerberg is now. Long before it was cool to be a nerd, his formative role in popularising the personal computer, and Apple’s initial public offering on Wall Street made him the tech industry’s first rock star.Now, three decades on, he has secured his place in the foremost ranks of the West Coast tech titans who have done so much to shape the world around the turn of the millennium.

Adevarul este ca Steve jobs merita toate laudele pentru contributia sa la dezvoltarea tehnologica a gadget-urilor din ziua de astazi si personal consider ca fara Apple inca ne-am fi “jucat” cu smartphone-uri de genul terminalului N96.

 • Mircea Mihai

  Merita.

 • pentru mine, unul, iPhone-ul a avut mai mare impact decat iPad-ul…nu stiu de ce toata lumea a uitat de vara lui 2007

 • mircea

  he has the first man which created the first smarphone of the world , I believe he is the best of the world what to do and he will be in continue well done steve

 • DjCultus

  Merita ! Il caracterizeaza 2 lucruri din multele : frumos si simplu ! Pe asta s-a axat el si a devenit si bogat ! Respect pentru iphone/ipad/MacBook/iMac!!

 • bedmadafaka

  offtopic:
  loool!!! @mircea:las-o mai moale cu scrisul in engleza ca ma dor falcile de ras.nu mi-o lua in nume de rau!

  ontopic:
  intr-adevar merita omu,si n-o sa se opreasca aici.

 • mircea

  am gresit cumva daca da plz tell me

 • cosmin

  cu sosetele alea negre, nu prea e ok! in rest 10+.

 • DjCultus

  @ mircea ai gresit mult cu engleza ! parca ai fi tradus cu google translate ! Peace:D

 • mircea

  bai baiatule vb engleza de mai mult de 3 ani sunt la anul 2 de facultate si nu am avut o nota mai mica de 8 la engleza si imi sp ca am gresit daca te crezi in stare si crezi ca sti engleza dai add la divine.boy_mircea sa iti arat eu ce inseamna engleza

 • @Mircea, cred ca ai vrut sa scrii astfel: “He WAS the first man WHO created the first smarTphone IN the world, I believe he is the best IN THE WHOLE world FOR what he DONE and WILL BE IN THE FUTURE, TOO. Well done, Steve!”. Sensul e clar, totusi nici asa nu ar fi corect exprimat, doar gramatical mai aproape de ceea ce ai scris tu. Cred ca la asta s-a referit Bedmadafaka.

 • mircea

  all right ,I apologize all the best

 • bedmadafaka

  offtopic
  @mircea
  Cred ca asta ai vrut sa zici:

  “He was the first man to create the first smartphone in the world and i believe he is the best at what he does ,and will do, in the future.”

  Da hai sa nu mai divagam,si inca o data n-o lua asa personal, ca nimeni nu e perfect,toti mai gresim.Bafta

  ontopic:
  @zaone
  Apropo de Steve,am citit ieri un articol(pe “appleinsider”,cred),in care se facea mare caz de o noua actiune intreprinsa de un mare fond de pensii din state,fond care detine printre altele si 2,2 mil actiuni apple,actiune care ar schimba radical felul cum este ales CEO-ul(directorul executiv),precum si ceilalti directori.De asemenea vor sa schimbe si modul in care sunt trasi la raspundere respectivii “ofiteri”(asta e titlul oficial la americani pentru directorii din varful unei companii).Respectivul fond de pensii(mai exact CalPERS),vizeaza direct apple datorita politicii destul de lejera de a alege un director si felul cum acesta poate fi tras la raspundere de catre actionari.Ma rog problema e mai complexa,dar ideea e ca in februarie,la urmatoarea intalnire anuala a actionarilor apple,aceste schimbari se vor supune la vot.

  .Conform ultimelor date,detine “doar” 5,55 mil actiuni apple dintr un total de 917,31 mil,si este angajat apple cu un salariu de 1$ pe an(asta el a cerut-o cand s-a reintors la apple si a inceput revolutia)+actiuni binenteles.
  Deci cu toate ca omul e un geniu financiar si un vizionar,nu e chiar asa usor sa-si pastreze scaunul cum se pare .Are razboaie serios de dus,nu e floare la ureche.

 • omu are 2.5 miliarde avere :)) o face de placere, nu pt bani. Doarme pe jos, si singura camera mobilata din casa lui este bucataria … in rest e foarte simplu…

 • “7. cosmin
  Posted December 23, 2010 at 7:39 PM
  cu sosetele alea negre, nu prea e ok! in rest 10+.”

  cosmine, tinuta lui a devenit aproape un brand( nu glumesc )! nu m-as mira sa puna patent si pe asta:D

 • onu

  defapt iPad a fost primul, iar dupa aceea iPhone

 • @Christian Nossy Pe wiki scrie ca are 6.1 miliarde 😀 acuma e posibil sa ai tu dreptate ca wiki e de kko poate sa scrie oricine 🙂