Prima Pagina deblocare rubyra1n – o noua solutie de jailbreak sau o ”sperietoare” pentru Dev...

rubyra1n – o noua solutie de jailbreak sau o \”sperietoare\” pentru Dev Team?

Am scris ieri un articol in care va spuneam ca rubyra1n ar putea fi urmatoarea solutie de jailbreak facuta de geohot pentru utilizatorii de iDevices. Desi acest zvon vine intr-o perioada cand Dev Team se chinuie sa faca o solutie de jailbreak functionala, totusi acest nume impreuna cu domeniul aferent au fost descoperite/inregistrate de geohot inca din luna martie. Unii dintre voi au luat acest zvon de bun si se asteapta ca rubyra1n sa apara in curand si sa rezolve toate primele cu jailbreak-ul asa ca vreau sa clarific putin situatia.

Asteptarile voastre ar putea fi nefondate deoarece rubyra1n, ca si limera1n, ar trebui sa fie un exploit complet nou care, dupa parerea mea, ar urma sa fie scos abia dupa lansarea iPad 2 si a noului iOS pentru ea. limera1n a fost tinut “la pastrare” jumatate de an inainte de a fi lansat si rubyra1n ar putea urma exact acelasi curs. Nu va ganditi ca geohot va arunca un exploit nefolosit pentru iOS 4.2.1 deoarece nu e stilul sau.

Avand in vedere ca aceasta stire vine acum cand Dev Team amageste utilizatorii de iDevices cu solutii de jailbreak de “rezerva” sau solutii de decodare/downgrade care nu mai apar, ma gandesc la faptul ca rubyra1n ar putea fi doar o metoda de a “incuraja” Dev Team sa scoata ceva. Daca geohot ar lansa intr-adevar o solutie de untethered jailbreak atunci nu ar fi prima oara cand Dev Team ar fi lasata in umbra dupa ce a promis multe si nu a facut nimic iar acest rubyra1n ar putea fi “stimulentul” necesar pentru a scoate solutiile de jailbreak/decodare de la Dev Team.

Indiferent daca rubyra1n va fi sau nu lansat in viitorul apropiat, eu va recomand sa nu va asteptati la prea multe deocamdata pentru ca in final s-ar putea sa asteptam tot dupa Dev Team si nu dupa geohot.

rubyra1n – o noua solutie de jailbreak sau o “sperietoare” pentru Dev Team?
 • Share it please.

 • Odin

  E totuşi un “stimulent” pentru Dev Team …
  Ei ştiu că Hotz are capacitatea s-o facă şi precedentul este deja creat.
  Pe de alta parte Hotz e … hoţ.
  Vrea să vadă cu ce vin la masă cei de la DT ca să îşi protejeze exploit-ul pentru ce are el de gând …
  Părerea mea …

 • mariusic8

  cel tarziu maine e gata:)) stiu ca nu ma credeti:)) mai vb noi….

 • :)) Multi ar vrea sa fie adevarat.

 • fasole kent

  sherif_hashim sherif hashim
  fact: @iphone_dev usually has a time table for jb/ul release dates that has /always/ proven to be very very beneficial for this community
  well, nice example for that: if old ultrasn0w 0.93 was released on my requested date, i4 BB 1.59 d ve been still locked till now 🙂
  7hours ago
  asta inseamna ca sherif hashim a terminat solutia de unlock insa asteapta ok din partea dev team?

 • DjCultus

  @ mariusic8 te aprob si te sustin doar daca dai un kil’ de vin :))

 • mariusic8

  dap,daca iese dai tu:))) vb dupa,happy new year…..

 • Pingback: ra1nb0wra1n - domeniu apartinand lui geohot sau fals?()

 • Pingback: Tweets that mention rubyra1n - o noua solutie de jailbreak sau o "sperietoare" pentru Dev Team? -- Topsy.com()