redsn0w 0.9.7 – motiv de disputa in comunitatea iPhone internationala

Dev Team a promis lumii intregi ca anul 2010 le va aduce o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 4.2.1. Din pacate echipa nu s-a tinut de cuvant, ba mai mult decat atat lucreaza la o solutie de untethered jailbreak care va functiona DOAR pentru unii si va necesita recurgerea la piratarea firmware-ului iOS 4.2 beta 3. Daca nu stiati, toate firmware-urile beta lansate de Apple sunt destinate exclusiv developerilor, distribuirea acestora pe internet fiind considerata ilegala.

redsn0w 0.9.7 necesita sa aveti un firmware pentru iOS 4.2 beta 3 insa daca nu sunteti developer nu ar trebui sa aveti asa ceva in calculator si descarcarea sa este considerat un act de piratare software. De ce este considerata ca fiind piratare distribuirea unei versiuni beta a iOS? Ei bine pentru ca dezvoltatorii platesc 99$/an pentru a avea acces la aceste versiuni de iOS si distribuirea lor incalca drepturile de autor a celor de la Apple. Pentru romani termenul de “piratare” este complet irelevant, insa pentru straini se pare ca metoda dezvoltata de Dev Team nu e chiar atat de legala.

MuscleNerd a avut aseara o disputa cu mai multi fosti colaboratori, insa dintre acestia chpwn si p0sixninja l-a atacat cel mai dur spunand ca solutiile dezvoltate de Dev Team indeamna lumea sa pirateze iOS-ul celor de la Apple. Aceste certuri nu aduc nici un beneficiu celor care asteapta solutii de jailbreak sau unlock si cu siguranta nu vor duce la o lansare mai rapida a celor care sunt acum in lucru.

In ultima vreme Dev Team pare sa fie atacata din mai multe parti, ramane de vazut cum se va descurca si cum va reusi sa impace toate persoanele care ii pun la indoiala munca.