Video: Ecrane AMOLED flexibile produse de Samsung prezentate la CES 2011

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kJEHp15Hoo0[/youtube]

Desi nu e prima oara cand discutam despre acest gen de ecrane, iata ca la CES 2011 Samsung a permis vizitatorilor sa testeze capacitatile ecranelor. Samsung a lucrat cativa ani de zile la dezvoltarea acestor ecrane AMOLED, care pe langa faptul ca sunt extrem de subtiri, pot fi indoite, rulate precum o foaie de hartile sau lovite cu un ciocan si vor continua sa functioneze fara probleme. Observati ca imaginea este foarte clara, culorile sunt foarte vii si totul ruleaza indiferent de pozitia in care este indoit ecranul, dar mai important decat atat: aceste ecrane vor putea rezista aproape oricarui soc.

Samsung nu a implementat deocamdata aceasta tehnologie in niciunul dintre dispozitivele sale viitoare ori curente, insa va fi foarte interesant sa vedem un prim smartphone complet flexibil. Ar fi interesant ca un viitor smartphone Samsung sa poata fi fixat in jurul mainii precum un ceas.

So, ce parere aveti despre aceasta tehnologie? O vom vedea implementata in viitoarele dispozitive?

20 COMENTARII

  1. Sa speram ca vor deveni comerciale, pana nu demult aproape tot ce sa produs a mers ca si proiect pt armata. Daca Samsumg le poate produce la preturi decente, vom vedea in 2 sau 3 ani telefon cu ecran flexibil poate chiar in iDevice, Samsung produce oricum componente pentru Aplle, deci cine stie?

  2. Este interesant ca realizare inginerească, însă deocamdată nu îi văd aplicabilitatea practică. Cine și-ar dori un telefon “complet flexibil” care să se curbeze ca piftia la atingere sau să iasă răsucit ca un șarpe când îl scoți din buzunar, iar pentru o sesiune de joacă să necesite un fundal solid de care să fie fixat pentru a nu se undui ca un acordeon când îl ținem de cele 2 joystick-uri pe care le afișează jocul pe ecran?!

    Deocamdată mi se pare a fi mai degrabă “o soluție în căutarea problemei” pe care s-o rezolve, decât viitorul telefoniei mobile.

  3. Este una dintre cele mai importante realizari in tehnica afisarii.
    Avantaje:
    – pret mic de productie,
    – consum mic de energie ptr. functionarea displayului,
    – dimensiuni reduse si pret mic ptr componentele care activeaza displayul,
    – redirectionarea energiei neconsumate catre alte surse,
    – capacitati fizice mai mici ptr acumulatori, sau o durata de viata mai mare,
    – dimensiuni mult micsorate ptr orice dispozitiv care va folosi acest tip de display.

    Eu acord nota 20 din 10.
    Aici inca un articol

    http://www.zaone.ro/2010/11/10/video-samsung-ne-prezinta-ecranul-flexibil-si-ecranul-transparent/

  4. @Incarcatoare_ro: Stimată doamnă, avantajele enumerate se referă la display-ul AMOLED, însă caracteristica la care nu îi găsesc (încă) utilitatea este flexibilitatea ecranului. De ce aș vrea un telefon care să poată fi împăturit ca o batistă?

  5. @Volt: Dacă telefonul devine brățară, nu-i nevoie să mai fie “smart”(phone), va fi suficient și dacă ar fi doar “dumb”, atâta timp cât va juca doar rolul de accesoriu estetic! În afară de asta, degeaba ar fi ecranul mare de nu știu câți inch în diagonală, că tot nu ar fi vizibil, la o aruncătură de privire, un spațiu mai mare decât lățimea încheieturii, restul ar fi înfășurat pe încheietură și ascuns vederii, iar pentru un ecran mic cât încheietura se potrivește și unul neflexibil, AMOLED sau nu (ecranul mic având oricum un consum inferior celui mare), așadar ce avantaj practic aduce ecranul flexibil?

  6. @incarcatoare_ro nu te mai chinuii degeaba,tigris este mult mai multe decat cele doua variante ale tale,nu ai tu idee ce se ascunde in tartacuta lui…

  7. Doamna @Incarcatoare, limbajul din ultimul comentariu nu este un limbaj potrivit într-o discuție civilizată, bazată pe schimbul de argumente și expunerea de idei. Nu mă așteptam să te cobori într-atâta încât să recurgi la insulte ciobănești atunci când nu mai ai argumente. În rest, respectele mele, doamnă!

  8. @Boogie: Da, văd că ești un troll, n-ai argumente și știi doar să insulți (destul de stângaci, aș zice).

  9. @Tigris Regalis, daca tu crezi ca insulti mintea unui barbat spunind-ui ” stimata doamna” eu te intreb: esti misogin ? muma-ta are minte de “stimata doamna” ? Referitor la flexibilitatea displayului, are importanta daca tu vezi, sau nu, o aplicabilitate ? Pentru cei ca tine care nu inteleg un lucru banal, imi aduc aminte de filmul Morometii, in care Paraschiv il intreaba pe Nila: de ce-ai taiat ba copacul ? ca sa se mire prostii, raspunde Nila razind. Eu zic sa-i intrebi pe papagalii aia de la Samsung, de ce ati facut ba displayul ala flexibil ? Probabil ar ride, sau si-ar aduce aminte si ei de “ca sa intelegi ca esti prost, trebuie totusi, sa-ti mearga mintea”.

  10. @Incarcatoare_ro: Ups, cred că s-a produs o confuzie, din nick-ul tău am dedus că ai fi femeie și am încercat să fiu cât mai politicos cu o doamnă. Îmi pare rău că te-ai simțit și te asigur că nu am avut această intenție! Chiar nu mi-a trecut prin cap că un tip s-ar putea auto-desemna cu un cuvânt de genul feminin. Regret sincer că ți-am produs această ieșire furioasă.

    Acum îți poți retrage insultele, nepotrivite cu statura acestui site? 😉