Video: Tableta iPad inlocuieste computerul de bord al masinii, controleaza toate functiile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TUvApitLmy8[/youtube]

Majoritatea masinilor moderne au computere de bord prin intermediul caruia pot fi actionate majoritatea functiilor automobilului. Firma Visteon din SUA consideraca aceste computere de bord sunt putin cam depasite si otableta iPad ar putea indeplini mult mai usor si mai bine toate functiile legate de controlarea automobilului. La CES 2011 Visteon a prezentat Consumer Electronics Device to Vehicle HMI, pe scurt a reusit sa integreze tableta iPad pentru a controla functii precum : ascultarea melodiilor de pe iPad prin intermediul sistemului audio al masinii, schimbarea canalului radio al aparatului radio inclus in masina, ajustarea pozitiei scaunelor, ajustarea setarilor aparatului pentru clima si multe altele.

Interesant este ca tableta este conectat la masina prin wireless deci singurul cablu pe care trebuie sa il bagti in tableta este cel pentru conectarea la o sursa de energie electrica. So, ce parere aveti? Ati include asa ceva in masina voastra?

5 COMENTARII

  1. Cu siguranta mi-as pune o tableta in locul radio CD ului actual. De cca 2 ani a aparut un PC Car, sau de 2 ani stiu eu. Un PC cu Windows care face cam acelasi lucru ca si tableta asta. Inlocuia dispayul Navigatiei tot cu touch screen. Si era la 2000euro atunci. Mi s-a parut cam mult de aceea nu m-a mai preocupat ideea, probabil ca acum o fi mai scazut pretul. Am vazut-o montata la un amic de al meu mai … potent financiar. Dar cum tableta vad ca e mai simplu de montat si dupa cum apare in filmulet , se pune peste consola clasica, e si mai bine. O poti lua cand vinzi masina . sau … nu. Da e interesanta jucaria.

  2. un car pc este acum pana in 3000 de lei.
    de cand am luat tableta am o idee: sa gasesc o solutie sa o incorporez in consola masinii.
    din pacate e putin mai mare decat unitatea mea audio, si mi-ar obstructiona accesul la functiile de climatizare, daca as pune-o peste unitatea audio.
    una peste alta, am gasit si alte solutii, dar ma tot gandesc daca nu pateste ceva din cauza temperaturilor fluctuante, pentru ca mi se pare aberant sa o cari cu tine de fiecare data cand pleci pe undeva.

  3. pe mine nu m-ar deranja sa il pun si sa il scot din suport cand am nevoie ….
    sa vedem pretul , daca ne va deranja sau nu ?!