iOS 4.3 va aduce Personal HotSpot daca operatorii de telefonie mobila sunt de acord

V-am spus aseara ca functia Personal HotSpot, care ne va da posibilitatea de a folosi terminalul iPhone pe post de Wi-Fi HotSpot, ar putea fi disponibila odata cu lansarea iOS 4.2.5 pentru restul iDevice-urilor. Noi informatii de la 2 site-uri din Grecia si Olanda sugereaza faptul ca aceasta functie ar putea fi disponibila abia din iOS 4.3 dar numai daca operatorii de telefonie mobila vor fi de acord cu implementarea ei. Se pare ca Apple asteapta in momentul de fata raspunsurile operatorilor de telefonie mobila cu privire la implementarea acestei functii si daca unii nu vor fi de acord este posibil ca Personal HotSpot sa fie dezactivata doar pentru acei operatori.

Internet tethering-ul este o functie foarte asemanatoare cu Personal HotSpot si operatorii ar putea gasi o metoda de a obliga clientii sa plateasca pentru cea de-a doua functie. Nu ar fi anormal ca Orange, Vodafone sau Cosmote sa ceara bani pentru folosirea acestei noi functii, desi Cosmote ofera internet tethering gratuit iar ceilalti 2 operatori cer deja bani pentru asta.

So, ce parere aveti, vom ava ceasta functie gratuit sau nu?

6 COMENTARII

  1. Cu siguranta vor cere bani,eu beneficiez de internet tethering si sper ca personal hotspot sa nu necesite o alta taxa,nu m-ar mira.

  2. saliu,
    nu cred ca wi-fi hotspot din 4.2.5 este o optiune a operatorilor gsm…aceasta optiune este parte a sistemului de operare, independenta de vointa operatorilor GSM…nu este acelasi lucru cu tethering-ul din actualul iOS.

    Prin analogie, wi-fi hotspot de la Galaxy S, sau LG optimus one, e rezident in OS compilat pentru aceste 2 terminale si nu e la latitudinea operatorilor GSM. Ca producatorii de androizi au hotarat sa nu compileze ptr toate terminalele optiunea asta in OS, e alta poveste….

    corectati-ma daca gresesc…

    asa ca, in mod normal, apple ar trebui sa puna optiunea pus si simplu in OS, fara acordul/dezacordul operatorilor gsm.

    😀

    toate bune

  3. Probabil va fi contra cost, din păcate – dacă o activezi, află operatorul și fie te taxează “pe sesiune”, fie în funcție de abonamentul pe care îl ai. Lăcomia operatorilor e mare, asta e.