Microsoft incearaca sa blocheze inregistrarea numelui AppStore ca marca

In anul 2008 Apple a depus o cerere pentru inregistrarea ca marca a numelui AppStore pentru magazinul de aplicatii destinat iDevice-urilor. Pana acum cererea a fost in stadiul de verificare iar Microsoft a depus ieri o motiune prin care cere comisiei sa respinga cererea celor de la Apple. Microsoft sustine ca termenul AppStore este unul generic folosit in limbajul de zi cu zi al majoritatii oamenilor deci nu poate fi inregistrat ca marca de catre o companie. Microsoft sustine ca acest nume va fi folosit de mai multi producatori de smartphone-uri pentru magazinele de aplicatii destinate acestor gadget-uri deci ar trebui sa fie un termen liber.

App store’ is a generic name that Apple should not be permitted to usurp for its exclusive use. Competitors should be free to use ‘app store’ to identify their own stores and the services offered in conjunction with those stores.

Verizon, Vodafone, Amazon si alti producatori intentioneaza sa lanseze magazine de aplicatii pentru dispozitivele Android in viitorul apropiat iar Microsoft se foloseste de acest lucru pentru a incerca blocarea inregistrarii denumirii AppStore ca marca de catre Apple. Microsoft probabil va reusit sa blocheze aceasta inregistrare si Apple va fi nevoita sa imparta acest nume cu restul producatorilor care s-au trezit ceva mai tarziu ca vor sa faca magazine virtuale de aplicatii.