Prima Pagina Android Microsoft incearaca sa blocheze inregistrarea numelui AppStore ca marca

Microsoft incearaca sa blocheze inregistrarea numelui AppStore ca marca

In anul 2008 Apple a depus o cerere pentru inregistrarea ca marca a numelui AppStore pentru magazinul de aplicatii destinat iDevice-urilor. Pana acum cererea a fost in stadiul de verificare iar Microsoft a depus ieri o motiune prin care cere comisiei sa respinga cererea celor de la Apple. Microsoft sustine ca termenul AppStore este unul generic folosit in limbajul de zi cu zi al majoritatii oamenilor deci nu poate fi inregistrat ca marca de catre o companie. Microsoft sustine ca acest nume va fi folosit de mai multi producatori de smartphone-uri pentru magazinele de aplicatii destinate acestor gadget-uri deci ar trebui sa fie un termen liber.

App store’ is a generic name that Apple should not be permitted to usurp for its exclusive use. Competitors should be free to use ‘app store’ to identify their own stores and the services offered in conjunction with those stores.

Verizon, Vodafone, Amazon si alti producatori intentioneaza sa lanseze magazine de aplicatii pentru dispozitivele Android in viitorul apropiat iar Microsoft se foloseste de acest lucru pentru a incerca blocarea inregistrarii denumirii AppStore ca marca de catre Apple. Microsoft probabil va reusit sa blocheze aceasta inregistrare si Apple va fi nevoita sa imparta acest nume cu restul producatorilor care s-au trezit ceva mai tarziu ca vor sa faca magazine virtuale de aplicatii.

 • DjCultus

  Mda …Microsoft ….dupa ce ca au copiat Vista dupa Mac , acum ce vor ? Brevet de “inventie ” pentru AppStore :)) ?

 • Bupsy

  Poate s-au inspirat dupa Mac, dar nu copiat. Le dau dreptate celor de la Microsoft

 • Si eu le dau dreptate celor de la Microsoft….si bine au facut si cu ochelarii care fac poze

 • Adrian

  Si eu ii dau dreptate la Microsoft.Ar trebuii sa se numasca Apple AppStore

 • Tigris Regalis

  După succesul AppStore evident că numele a devenit generic, cum s-a întâmplat la noi cu termenul de “adidași” pentru încălțăminte sport, cu “trasul la xerox” sau chiar cu “Frigidaire” (frigider). Prescurtarea de “app” (de la “application”) din termenul AppStore a ajuns la răspândirea actuală după lansarea magazinului de către Apple, iar conceptul de magazin de aplicații nu a existat înainte, așadar Apple are dreptare în principiu, însă ar putea avea probleme ca urmare a propriului succes.

 • Tigris Regalis

  @Bupsy: LOL, termenul de “inspirat” ține de jargonul școlar și înseamnă tot “copiat” și chiar așa și este, MS este notorie pentru lipsa de creativitate și pentru “inspirările” din produsele concurente. Nu degeaba se vorbește despre “copiatoarele din Redmond”!

 • Tigris Regalis

  @Adrian: Este funny că-ți dai cu părerea cum “ar trebuii” să-și denumească o companie produsele, ar trebui să facem o lege cu denumirile permise și cele prohibite, că este prea multă  “libertate prost înțeleasă”, nu-i așa?