Zvon: iTunes ar putea fuziona cu Safari?

De cateva luni bune tot apar zvonuri care indica faptul ca Apple ar putea lansa servicii cloud based pentru iTunes, iar acest zvon aduce un element de noutate prin faptul ca indica posibilitatea renuntarii la iTunes si la implementarea acestui program in Safari. Informatiile publicate indica faptul ca Apple ar putea renunta la iTunes si ca ar putea integra programul in Safari sub forma unei aplicatii web care ar permite streaming-ul audio direct in Safari. Apple a construit un imens centru de date in Carolina de Nord, a cumparat compania Lala si serviciul sau de streaming audio iar de atunci se tot zvoneste ca Apple ar putea implementa streaming audio in iTunes.

In April 2003 Apple launched the iTunes Store within iTunes software. The integration of the iTunes Store transformed iTunes into a WebKit browser that organized and stored media files. Currently, this browsing experience is strictly tied to Apple’s secure iTunes content, however, Apple integrating the iTunes software into the Safari browser changes the entire landscape

Sincer sa fiu nu prea vad cum ar putea integra Apple iTunes in Safari avand in vedere ca programul iTunes nu se rezuma doar la muzica ci permite administrarea aplicatiilor sau chiar a continutului video. Renuntarea la programul iTunes ar insemna renuntarea si la posibilitatea de a instala aplicatii, copia continut video in iDevice-uri sau a face restore. Desigur ca Apple ar putea integra toata functionalitatea iTunes in Safari insa sincer sa fiu nu inteleg de ce ar complica atat de mult lucrurile.

Conform celor care au publicat informatiile despre noua fuziune, Safari cu iTunes incorporat ar putea fi lansat in toamna cand Apple tine o conferinta unde lanseaza noul model al iPod Touch plus alte modele de iPod.

3 COMENTARII

  1. Poate este o atitudine invechita, dar prefer sa imi stochez fisierele (muzica, filme, poze) pe un dispozitiv de stocare personal si sa le sincronizez cand doresc nu sa depind de internet pentru acest lucru.

  2. De fapt vor să facă accesibil iTunes Store, adică magazinul de muzică al lui Apple, prin internet (deja parțial implementat, se poate verifica și în prezent, inclusiv partea de AppStore) și să permită sincronizarea muzicii achiziționate de acolo cu un server Apple de pe net. Restul funcțiilor – CD rip, etc. – ar rămâne pe calculatorul local.

    Prezentate extravagant ca o “fuziune”, nu prea se mai înțelege ceva din aceste intenții.