De ce ar implementa Apple gesturi multitouch pe iPhone?

13

Am aflat aseara ca Apple a amanat implementarea gesturilor multitouch pe iPad pana la lansarea iOS 5 si azi dimineata am aflat ca Apple testeaza aceste gesturi multitouch chiar si pe iPhone. Pentru tableta iPad ar fi logica si binevenita implementarea acestor gesturi multitouch, insa pentru iPhone care are un ecran de 3.5 inch e destul de incomod sa le folosesti. S-a discutat despre posibilitatea scoterii butonului Home din iDevice-uri si inlocuirea sa cu aceste gesturi multitouch, iar pentru iPad sunt 100% de acord sa vedem aceasta implementare. Pentru iPhone in schimb nu cred ca e necesar asa ceva deoarece vorbim despre un telefon mobil care trebuie sa permita utilizatorului sa lucreze pe el cu o singura mana.

Daca Apple ar scoate butonul Home din iPhone atunci probabil vom avea un ecran mai mare insa nu vom putea iesi dintr-o aplicatie folosind o singura mana. Scoaterea butoului Home va complica destul de mult modul de folosire al telefonului pentru ca toti utilizatorii vor trebui sa se invete sa faca gesturi cu 5 degete pentru a iesi din aplicatii. Parerea mea este ca Apple va implementa gesturile multitouch pe iPhone 5 insa va lasa butonul Home pentru a analiza feedback-ul oferit de utilizatori si daca acesta este pozitiv atunci am putea avea iDevice-uri fara buton Home chiar de la lansarea iPad 3.

Un telefon fara butoane este probabil un ideal spre care se indreapta unii producatori de telefoane mobile, insa pentru utilizatori butoanele sunt necesare pentru indeplinirea unor functii simple fara sa treaca printr-un intreg meniu de setari. La iPhone as dori sa vad un buton pentru camera care sa imi permita sa deschid camera instantaneu si sa imi permita sa fac poze fara sa trebuiasca sa apas pe ecran(stiu ca exista alternative pentru cei cu jailbreak). De ce ar implementa Apple gesturi multitouch pe iPhone? Probabil pentru a fi cu un pas in fata concurentei care este inca departe de a realiza asa ceva.

Voi ce parere aveti?