Apple dezvolta tastaturi cu senzori de miscare pentru a inlocui clasicul mouse

Apple incearca de cativa ani sa inlocuiasca mouse-ul si cel mai recent produs indreptat impotriva clasicului mouse este Magic Trackpad, o suprafata touch care poate fi folosita in locul unui mouse intr-un mod asemanator cu cela al folosirii touchpad-ului de la laptop. Un nou brevet de inventie inregistrat de Apple denota intentiile companiei de a produce o tastatura care ar avea senzori de miscare incorporati pentru a permite utilizatorilui sa miste cursorul de pe ecran direct de pe tastatura. Acest nou dispozitiv ar urma sa aiba “4 camere” pozitionate de-a lungul marginilor tastaturii, marginile fiind cele care ar inregistra miscarile utilizatorului si ar permite miscarea cursorului pe ecran.

Over the last forty years there have been numerous attempts made to introduce an alternative to the standard keyboard. The changes include, but are not limited to, non-QWERTY layouts, concave and convex surfaces, capacitive keys, split designs, membrane keys, etc. However, although such alternative keyboards may provide improved usability or ergonomics, they have failed to replace or duplicate the commercial success of the conventional mechanical keyboard.

Apple explica, ca aceasta tastatura ar functiona in 2 moduri : modul de scris si modul mouse. Un buton de pe tastatura ar activa unul dintre cele 2 moduri si dupa cum explica Apple, ele nu pot fi folosite simultan. Ideea in sine pare buna daca Apple va reusi sa faca un dispozitiv care sa functioneze atat in typing cat si in mouse mode simultan, altfel nu ii prea vad rostul. Apple a avut intotdeauna motivatia de a inova si sunt chiar foarte curios sa vad cum ar arata pe piata un asemenea dispozitiv.