Video: Energizer – incarcator wireless pentru iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hNF9OaoCDj0[/youtube]

Energiezer este un accesoriu pentru iPhone care permite incarcarea dispozitivelor voastre fara a le conecta efectiv cu un cabul la o sursa de energie. Energizer foloseste o tehnologie numita inductive charging pentru a incarca dispozitivele, insa este nevoie ca dispozitivul vostru sa fie introdus intr-o carcasa speciala pentru ca acest proces sa functioneze. Energizer este practic o suprafata din plastic, indeajuns de mare incat sa acomodeze 2 iDevice-uri care sunt puse la incarcat. Energizer este compatibil cu standardul Qi si tehnologia functioneaza asa: energia electrica este transferata de la dispozitiv la iDevice printr-un camp electromagnetic. Carcasa in care este asezat iDevice-ul preia energia si o transfera in terminal prin portul de 30-pini.

Observati in clipul de mai sus cat de usoara este intreaga procedura, insa este oare practica? Inteleg ca unii oameni doresc sa scape de cablurile care le poarta cu ei zilnic, dar a inlocui un cablu si un incarcator cu un dispozitiv cu o suprafata mult mai mare este cea mai buna alegere? Dispozitivul costa 89$ si sincer sa fiu nu as cheltui atatia bani pe el pentru ca eu unul nu ii gasesc utilitatea.

Ideea in sine pare buna, modul de aplicare atrage atentina, insa voi ati achizitiona asa ceva pentru a va incarca dispozitivele?

9 COMENTARII

  1. Touchstone-ul de la Palm este singurul fezabil, si tehnologia e vanduta de aproape 2 ani, era necesara doar schimbarea back-cover-ului teledonului, apoi a devenit built-in… Astia abea acuma se chinuie si ei cu o carcasa, la cat de bulky ca nici in casa nu ai vrea sa o tii pe telefon … Great ideeas always get trashed … Unless they are from apple :d

  2. E inutila atâta timp cât nu e integrată în telefon sau măcar intr-o carcasa de dimensiuni acceptabile. Sper ca iPhone 6 sa integreze inductive charging măcar ca opțiune premium. De la 5 nu mă astept încă la mare upgrade, deși NFC ar fi super.

  3. Pai ce legătura are? Daca îl ibtegreaza in iPhone o sa îl integreze si in macuri si probabil o sa ofere si un adaptor legacy. Si cel putin la sincronizare nu o sa mai fie nevoie de cablu.

  4. Wow wow wow, stai asa ca tu te gandesti departe. Sa revenim la ce e disponibil in Nexus S deocamdata. Nu cred ca Apple va dori sa depaseasca tehnologia oferita deja de Nexus.

  5. Eu încă sper :)) Nu e foarte probabil ca Apple sa facă miscarea asta, având in vedere ca de multe ori dau drumul cu robinetul strâmt la feature-uri noi. Mi-a aprins imaginatia patentu înregistrat cam acum jumatate de an de ei.
    Pana la urma e Apple si poate ne surprinde plăcut.

  6. Este absolut inutil dak trebe sa stea pe ceva sa se inkrce… Va fi q adevarat util atunci knd va fi wireless cu adevarat… Sa se incarce la 4-5m de adaptor… Asta e parerea mea