Prima Pagina Apple Microsoft pierde teren pe piata tablet PC-urilor

Microsoft pierde teren pe piata tablet PC-urilor

Microsoft produce tablet pc-uri de ani de zile insa niciunul dintre produsele sale nu a avut un succes la fel de mare precum are tableta iPad a celor de la Apple. Compania din Redmond lupta din greu pentru a deveni relevanta pe o piata in care tableta iPad este numarul unu, restul tabletelor avand probleme in a se impune pe piata. Marea problema a celor de la Microsoft sta in faptul ca ei incearca sa produca tablet pc-uri ce ruleaza Windows 7, insa din pacate Windows 7 este departe de a fi optimizat pentru a functiona pe terminale mobile. Pentru a folosi Windows 7 pe o tableta ai nevoie de un stylus si de multa rabdare pentru ca sistemul in sine nu este optimizat pentru a functiona pe ecrane tactile si sincer sa fiu nici nu vad cum ar putea fi optimizat vreodata.

Probabil multi dintre noi si-ar dori o tableta precum iPad dar cu un sistem de operare precum Windows sau Mac OS X, adica un dispozitiv mobil cu un sistem de operare matur capabil sa raspunda oricaror necesitati. Microsoft din pacate nu reuseste sa satisfaca aceasta cerinta a utilizatorilor cu Windows 7 pe tablete si multi considera ca Windows Phone 7 ar trebui modificat si utilizat in locul versiunii pentru desktop. Microsoft se incapataneaza sa foloseasca un sistem desktop pe un dispozitiv mobil iar gandirea asta nu-i va aduce mai aproape de succesul pe care il are tableta iPad in momentul de fata.

Pentru a “lupta” impotriva tabletei iPad, Microsoft a trimis cateva prezentari PowerPoint catre partenerii sai prin care ii incurajeaza sa promoveze tablete iPad printre proprii clienti. Din ce in ce mai multe companii se orienteaza catre tablete iPad in locul dispozitivelor produse de Microsoft si aceasta tendinta incepe sa ii ingrijoreze pe sefii din Redmond care acum cauta metode de a reveni in atentia tuturor. Puteti citi prezentarile celor de la Microsoft aici.

  • mitza

    windows 7 merge foarte bine pe ecrane tactile fara sa ai nevoie de un stylus dovada aici http://www.youtube.com/watch?v=zo84Mp91GVc de la sec 0:25 si aici http://www.youtube.com/watch?v=jLzp_xEN1ak Marea problema de fapt a lui windows 7 este ca interfata sa nu a fost facuta sa mearga pe platforme mobile ci desktop. Sunt sigur ca vor rezolva problema asta odata cu lansarea versiunii 8 care va include suport pentru procesoare ARM folosite deja de apple si va adopta o interfata facila si pentru tablete

  • Ios este de 3 ani si poate fi incontinuu imbunatatit… Este sistemul ideal pt un device mobil…. Este perfect pt mobilitate